«Πάτησε» Ελλάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πάτησε» Ελλάδα η βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca – Πού άνοιξε το πρώτο κατάστημα
Η βρετανική αλυσίδα συστήνεται και επίσημα στο ελληνικό κοινό, μέσα από το πρώτο της κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έφτασε στην Ελλάδα η διάσημη βρετανική αλυσίδα πίτσας Franco Manca, πραγματοποιώντας την πρώτη της επέκταση εκτός των συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η βρετανική αλυσίδα συστήνεται και επίσημα στο ελληνικό κοινό, μέσα από το πρώτο της κατάστημα στη Νέα Φιλαδέλφεια που άνοιξε τις πόρτες του πριν από δύο 24ωρα. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 2 και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που προτείνουν οι επίσημοι φορείς κατά του Covid-19.

Ήταν στις αρχές του περασμένου Νοέμβριου όταν η Fulham Shore, στον έλεγχο της οποίας βρίσκεται η Franco Manca, ανακοίνωσε την είσοδο της αλυσίδας εστιατορίων στην ελληνική αγορά, υπογράφοντας συμφωνία franchise (δικαιόχρησης) με ομάδα επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Της ομάδας ηγείται ο διάσημος James Ravano, ενώ ενεργό ρόλο στη συμφωνία θα έχει και ο Nabil Mankarious, διευθυντικό στέλεχος της Fulham Shore.

Σε πρώτο στάδιο η συμφωνία προβλέπει το άνοιγμα τουλάχιστον έξι εστιατορίων πίτσας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Ο ελληνικής καταγωγής James Ravano ίδρυσε την γνωστή αλυσίδα Chillbox όσο ζούσε στη Βρετανία, ενώ έχει 20ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης, αφού εργαζόταν για τις γνωστές αλυσίδες PizzaExpress και Zizzi chains. Πλέον έχει γυρίσει στην Ελλάδα και ελέγχει τα Soho Burger.

Όραμα του Ravano είναι να ανοίξει τουλάχιστον 25 εστιατόρια της αλυσίδας Franco Manca στην ελληνική αγορά.

Η Franco Manca

Η Franco Manca είναι αλυσίδα πίτσας που ιδρύθηκε το 2008 από τους Giuseppe Mascoli και Bridget Hugo, ενώ το σήμα κατατεθέν της είναι η ναπολιτάνικη πίτσα, που παρασκευάζεται με παραδοσιακή συνταγή από τη Νάπολη. Έχει βραβευθεί ως το καλύτερο ιταλικό εστιατόριο στη Βρετανία.

Η πρώτη πιτσαρία άνοιξε στη Brixton Market στο Λονδίνο, ενώ πλέον διαθέτει εστιατόρια σε όλες τις μεγάλες βρετανικές πόλεις, όπως το Μπράιτον, το Μπρίστολ, το Κέιμπριτζ και το Μάντσεστερ. Πρόσφατα επεκτάθηκε και στη Σκωτία, με νέα καταστήματα σε Γλασκόβη και Εδιμβούργο.

Τον Μάρτιο του 2015, η Franco Manca εξαγοράστηκε από τη Fulham Shore.

Η Fulham Shore

Η εισηγμένη στο βρετανικό χρηματιστήριο Fulham Shore διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της 56 καταστήματα Franco Manca στη Βρετανία, ελέγχει επίσης και τη Real Greek, ενώ «τρέχει» φιλόδοξο σχέδιο επέκτασής της τόσο στη βρετανική αγορά, όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα, τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται πως αναζητά ευκαιρίες για δικαιόχρηση σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Η Fulham Shore βρίσκεται σε σταθερά αναπτυξιακή πορεία, με τις επιδόσεις των εστιατορίων να κινούνται ανοδικά και δη τα έσοδα, που εμφανίζονται αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το 2019.

Πρόεδρος της Fulham Shore είναι ο David Page, ο οποίος λέγεται πως θα έχει σημαίνοντα ρόλο στην επέκταση της Franco Manca στην ελληνική αγορά. Βασικοί μέτοχοι στην εταιρεία είναι επίσης οι Giuseppe Mascoli, Nabil Mankarious και David Sykes.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider