TeamViewer: Υβριδική εργασία, ΑR, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν στην τεχνολογία και το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TeamViewer: Υβριδική εργασία, ΑR, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν στην τεχνολογία και το 2022
Tις προβλέψεις της για το 2022 δημοσίευσε η TeamViewer για τον εταιρικό χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στις τάσεις του 2021 οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022.

Tις προβλέψεις της για το 2022 δημοσίευσε η TeamViewer για τον εταιρικό χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στις τάσεις του 2021 οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο 2022. Η TeamViewer υπογραμμίζει το υβριδικό μοντέλο στην εργασία, την Επαυξημένη Πραγματικότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και την βιωσιμότητα στον χώρο της τεχνολογίας ως τα στοιχεία που θα ξεχωρίσουν και αυτή την χρονιά.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία επισημαίνει:

«→ Η φύση της δουλειάς: ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ

● Η δουλειά από το σπίτι ήρθε για να μείνει. Αυτό θα έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στις τεχνολογίες όπου οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι στηρίζονται για παραμείνουν ανταγωνιστικοί και αποδοτικοί. Την ίδια στιγμή όπου οι εργαζόμενοι εγκαθίσταται σε ένα υβριδικό μοντέλο, όπου οι εργαζόμενοι υιοθετούν πρακτικές εργασίας εξ αποστάσεως και γραφείου, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η συνδεσιμότητα και η χρηστικότητα για να προσφέρουν μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε έλλειψη στρατηγικών αγορών κατά τη μετάβαση στην υβριδική εργασία, αφήνοντας τις υποδομές πληροφορικής των επιχειρήσεων σε σύγχυση. Τα άτομα εντός των εταιρειών ανέλαβαν να κατεβάσουν τα εργαλεία και το λογισμικό που χρειάζονταν για να τα βγάλουν πέρα. Προτεραιότητα για το 2022 θα είναι η κυριαρχία σε αυτές οι υπηρεσίες εκτός δικτύου και ο έλεγχος του «Shadow IT», για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας των υποδομών πληροφορικής των εταιρειών. Το 2021 ήταν έτος επέκτασης και δοκιμών. Το 2022 θα είναι έτος εξυγίανσης και μελλοντικού σχεδιασμού.

● Ο πολλαπλασιασμός της υβριδικής εργασίας έχει οδηγήσει στην ψηφιοποίηση των πωλήσεων. Από το 2022, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στις πωλήσεις στο εικονικό περιβάλλον. Εστιάζοντας στην παροχή συμβουλών και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, αντί να βασιστούν στις φυσικές συνδέσεις για να κλείσουν συμφωνίες. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε παραδοσιακούς κλάδους όπως οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες. Τέλος, τους επόμενους 12 μήνες, το υβριδικό μοντέλο θα συνεχίσει να επηρεάζει περιοχές πρώτης γραμμής που είναι πιο κοντά στο προϊόν, με νέα συστήματα τηλεχειρισμού να συνεχίζουν να εισάγονται. Αυτό θα αλλάξει τη δυναμική της απομακρυσμένης υποστήριξης και οι εταιρείες θα επικεντρωθούν στο να προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα απομακρυσμένο και υβριδικό μέλλον.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ AR

→ AR

• Το 2022 θα είναι η χρονιά που η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) θα γίνει mainstream. Θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε, φέρνοντας πληροφορίες στο οπτικό μας πεδίο σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας ευκαιρίες για εξ αποστάσεως συνεργασία με βάση το «βλέπε-τι-βλέπω» ανεξάρτητα από την τοποθεσία του εργατικού δυναμικού. Για παράδειγμα, θα υπάρχει σε κάθε συσκευή και θα χρησιμοποιείται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επιτάχυνση της εκπαίδευσης στη δουλειά μέσω της ενεργοποίησης της χρήσης τεχνολογίας wearable, που υποστηρίζεται από AR. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους εκπαίδευσης και θα δημιουργήσει νέους εργαζόμενους μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντας στις εταιρείες την ευελιξία να αξιοποιήσουν εργατικό δυναμικό περιορισμένης κατάρτισης, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους αιχμής. Η AR θα συνεχίσει επίσης να αποδεικνύει τη δύναμή της στη μείωση των σφαλμάτων κατά την επιλογή ή/και τη διασφάλιση ποιότητας λόγω της αντικατάστασης των λιστών ελέγχου που βασίζονται σε χαρτί με διαδραστικές ροές εργασίας AR που εμφανίζονται απευθείας στο οπτικό πεδίο των εργαζομένων. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα βοηθήσουν στην ταχύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων για μια εργασία, βελτιώνοντας παράλληλα την επαγγελματική ζωή του κάθε εργαζομένου μέσω καλύτερης εργονομίας. Το 2022, η AR θα αμβλύνει τελικά τις τρέχουσες προκλήσεις για να φέρει γρήγορα νέους υπαλλήλους ενημερωμένους, παρέχοντας έτσι ένα οριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις που το υιοθετούν έναντι των εταιρειών που συνεχίζουν με παραδοσιακές μεθόδους ενσωμάτωσης εργαζομένων.

→ AI SUPPORT

● Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) θα αλλάξει το παιχνίδι για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής και τους κατασκευαστές το 2022. Καθώς η κοινωνική απόσταση ώθησε τις εταιρείες να υιοθετήσουν τη χρήση ειδικών wearable για να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω φορητών συσκευών τους τελευταίους 20 μήνες, το επόμενο βήμα στο ταξίδι για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής είναι να έχουν οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν χωρίς την ανάγκη εξ αποστάσεως ειδικού. Η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας παραγωγής – από τις ροές εργασιών, έως τη συντήρηση, τη διαχείριση πρόσβασης και την παροχή πληροφοριών για τη λήψη κρίσιμων επιχειρηματικών αποφάσεων.

● Επιπλέον, η τεχνολογία wearable που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα κάνει χρήση δεδομένων με βάση τα συμφραζόμενα, αισθητήρων και στοιχείων ERP για να αντιδρά στο περιβάλλον και να καθοδηγεί τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής μέσω πολύπλοκων διαδικασιών. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να αναγνωρίσει ορισμένα στοιχεία ασφαλείας ή κινδύνους και να εμφανίσει ένα προειδοποιητικό σήμα ή να επικυρώσει ορισμένα μέρη της διαδικασίας, όπως η σωστή συσκευασία. Μόλις αρχίσαμε να βλέπουμε τον αντίκτυπό του και το 2022 θα είναι το έτος όπου θα δούμε το πλήρες δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης στην κατασκευή και στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής.

→ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

• Μετά το COP26, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μιας εταιρείας γίνεται ολοένα και πιο σημαντική, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για να είναι ένας εργοδότης ελκυστικός ή πωλητής. Ακόμη και η λογιστική των επενδύσεων και η χρηματιστηριακή αγορά λαμβάνει υπόψη τη μείωση των εκπομπών άνθρακα με ειδικές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Στην πραγματικότητα, αναμένουμε να δούμε μεγάλες αλλαγές μόλις εγκριθεί πλήρως η ευρωπαϊκή οδηγία ESG. Για τις εταιρείες, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη να αξιολογήσουν ότι έμαθαν από την πανδημία και να αγκαλιάσουν τις δυνατότητες για απομακρυσμένη εργασία και εξ αποστάσεως υποστήριξη για τη μείωση της ανάγκης για μετακινήσεις και ταξίδια. Και αναγνωρίζοντας ότι κανένα μέτρο βιωσιμότητας που σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εργασία δεν θα είναι δυνατό χωρίς επένδυση στη σωστή, βιώσιμα εστιασμένη, τεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider