Μασκ: Η Tesla θα αυξήσει την τιμή του πακέτου πλήρους αυτόνομης οδήγησης στα οχήματά της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Η Tesla θα αυξήσει την τιμή του πακέτου πλήρους αυτόνομης οδήγησης στα οχήματά της
Από τις 10.000 δολάρια αυξάνεται στις 12.000 δολάρια, αλλά μόνο για τους πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Ο Έλον Μασκ, CEO της Tesla, έκανε γνωστό ότι η εταιρεία του θα αυξήσει την τιμή του πακέτου πλήρους οδηγικής υποβοήθησης στα οχήματά της (γνωστό και ως FDS), από 10.000 δολάρια σε 12.000 δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC ή αύξηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 17 Ιανουαρίου και θα αφορά αποκλειστικά τους πελάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε o Mask σε μια σειρά μηνυμάτων του στο Twitter (όπου τον ακολουθούν 69,2 εκατ. άτομα), “η τιμή του FDS αυξάνεται στα 12 δολάρια στις 17 Ιανουαρίου. Μόνο για τις ΗΠΑ”.

Όταν ένας ακόλουθος του τον ρώτησε αν θα αυξηθεί και η τιμή συνδρομής στην υπηρεσία της αυτόνομης οδήγησης, που τώρα κοστίζει 199 δολάρια το μήνα για τους περισσότερους πελάτες της Tesla, o Μασκ απάντησε θετικά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η μηνιαία συνδρομή θα αυξηθεί όταν το FDS τύχει ευρείας κυκλοφορίας.

Πάντως η Tesla δεν έχει κάνει γνωστό μέσω των οικονομικών της καταστάσεων, πόσοι πελάτες της έχουν πληρώσει προκαταβολικά τη συνδρομή για το FDS ή εγγράφονται σε αυτήν. Επομένως, δεν είναι ξεκάθαρο πόση πρέπει να είναι μια αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους στο μέλλον.

Το στάνταρ πακέτο οδηγικής υποβοήθησης που παρέχει στα οχήματά της η εταιρεία, είναι γνωστό ως αυτόματος πιλότος (Autopilot) και είναι αυτό που ενσωματώνουν όλα τα νέα μοντέλα της Tesla- δηλαδή τα S, X, Y και 3.

Η λειτουργία αυτόματου πιλότου περιλαμβάνει, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση μπροστινής σύγκρουσης, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας και προσαρμοστικό cruise control, το οποίο ουσιαστικά ταιριάζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου με αυτήν της γύρω κυκλοφορίας,

Το premium πακέτο του FDS περιλαμβάνει τις λειτουργίες του Autopilot, αλλά και πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως η αυτόματη αλλαγή λωρίδας, η αναγνώριση φώτων στοπ και η «έξυπνη κλήση» που επιτρέπει στους οδηγούς να καλούν το αυτοκίνητό τους από ένα σημείο στάθμευσης για να έρθει να τους παραλάβει, χρησιμοποιώντας το smartphone τους και την εφαρμογή Tesla σαν τηλεχειριστήριο. Παρά το όνομα του, το Autopilot δεν επιτρέπει στα αυτοκίνητα να οδηγούν μόνα τους χωρίς την παρέμβαση του οδηγού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider