Forrest Li: Φτωχότερος κατά 10 δισ. δολάρια σε 3 μήνες ο «πλουσιότερος» άνθρωπος της Σιγκαπούρης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forrest Li: Φτωχότερος κατά 10 δισ. δολάρια σε 3 μήνες ο «πλουσιότερος» άνθρωπος της Σιγκαπούρης
Η αποχώρηση της Tencent του κόστισε 1,5 δισ. δολάρια σε μία ημέρα.

Ένας από τους δισεκατομμυριούχους της gaming αγοράς είδε την περιουσία του να καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες «βουτιές» πλούτου.

Πρόκειται για τον Forrest Li, τον πρόεδρο και τον CEO της Sea Ltd., ο οποίος έχασε συνολικά 10 δισ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία, το διάστημα από τις 19/10, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, με τους λόγους να αποδίδονται στον αυξημένο ανταγωνισμό και τα ευρύτερα χαμένα κέρδη, ενώ το πιο πρόσφατο πλήγμα ήρθε την Τρίτη, όταν η Tencent Holdings Ltd. μείωσε το μερίδιο της στον «γίγαντα» των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, «ρίχνοντας» την μετοχή της εταιρείας στην χειρότερη πτώση των τελευταίων δύο ετών.

Ο Li έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Σιγκαπούρης πέρυσι, καθώς η εταιρεία του βγήκε κερδισμένη από την άνοδο της ζήτησης για gaming και online shopping, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Όμως σύντομα η τάση άλλαξε κατεύθυνση, καθώς η Sea δεν είδε την ανοδική πορεία να συνεχίζεται καθώς άρχισαν να εμφανίζονται περισσότεροι ανταγωνιστές.

Να θυμίσουμε πως την Τετάρτη η Tencent ανακοίνωσε πως μειώνει το μερίδιο της στην Sea, στο 18,7% από 21,3%, με το δικαίωμα ψήφου να μειώνεται κάτω του 10%.

Πλέον, η περιουσία του Li ανέρχεται σε 11, 8 δισ. δολάρια, με την περιουσία του να χάνει 1,5 δισ. δολάρια μόνο την Τρίτη!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περιορίζει τη θέση της στην JD.com η Tencent - Διανέμει 16 δισ. δολάρια στους μετόχους της

gazzetta
gazzetta reader insider insider