CDC: Επίσημα στους 5 μήνες το διάστημα για ενισχυτική δόση εμβολίου της Pfizer

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
CDC: Επίσημα στους 5 μήνες το διάστημα για ενισχυτική δόση εμβολίου της Pfizer
Τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης της Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών που είναι ανοσοκατεσταλμένα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως μειώνουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να λάβει κάποιος ενισχυτική δόση εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού στους 5 μήνες, έναντι 6 μηνών που ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Η απόφαση των CDC έρχεται μετά από τη σχετική εισήγηση που έκανε χθες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της χώρας (FDA), για όσους έχουν κάνει τις πρώτες δύο δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με τα CDC, οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου της Pfizer προσφέρουν αποτελεσματικότητα 35% στην πρόληψη της συμπτωματικής λοίμωξης από την παραλλαγή Όμικρον, ενώ η αναμνηστική δόση ανεβάζει το ποσοστό στο 75%.

Τα CDC αναφέρουν ακόμα πως το χρονικό διάστημα για ενισχυτική δόση εμβολίου της Moderna παραμένει στους 6 μήνες, ενώ όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον 2 μήνες μεταξύ της πρώτης και της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου.

Ακόμα, τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση της ενισχυτικής δόσης της Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών που είναι ανοσοκατεσταλμένα. Για την εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα, μόνο το σκεύασμα της Pfizer έχει λάβει σχετική άδεια από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer για τις ηλικίες 12-15 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider