Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank από γερμανική ρυθμιστική αρχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank από γερμανική ρυθμιστική αρχή
Στην επιβολή προστίμου ύψους 8,66 εκατ. ευρώ (περίπου 9,8 εκατ. δολαρίων) στην Deutsche Bank προχώρησε την Τετάρτη η BaFin, η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Στην επιβολή προστίμου ύψους 8,66 εκατ. ευρώ (περίπου 9,8 εκατ. δολαρίων) στην Deutsche Bank προχώρησε την Τετάρτη η BaFin, η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, σχετικά με τις ενέργειες της γερμανικής τράπεζας αναφορικά με το Euribor, το επιτόκιο αναφοράς του τραπεζικού κλάδου που βρέθηκε στο επίκεντρο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η BaFin, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Deutsche Bank αφορά στο γεγονός πως η τράπεζα κατά διαστήματα δεν διέθετε λειτουργικά συστήματα ελέγχου αναφορικά με την συμβολή της στον δείκτη, ενώ από την πλευρά της η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα αποδέχθηκε το πρόστιμο, σημειώνοντας πως έχει προχωρήσει στην εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση των ελέγχων της σχετικά με το EURIBOR.

«Η Deutsche Bank δεν έχει καμία ένδειξη ότι οι ενέργειές της που έφεραν το πρόστιμο από την Bafin οδήγησαν σε λανθασμένες προτάσεις προς τον διαχειριστή του δείκτη αναφοράς», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας πως «κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η αναγνώριση και η αντιμετώπιση ενδεχόμενων αδυναμιών στους ελεγκτικούς μας μηχανισμούς μας».

Σύμφωνα με το Reuters, το πρόστιμο έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου η Deutsche Bank προσπαθεί να αποκαταστήσει τη φήμη της μετά την αποτυχία της να αποτρέψει την κατάρρευση της εταιρείας πληρωμών Wirecard το 2020, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως η την τελευταία δεκαετία η τράπεζα έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων ρυθμιστικών και νομικών ερευνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider