Επιχειρήσεις | Διεθνή
28-12-2021 | 12:03

ΗΠΑ: Επεκτείνεται η έρευνα για τις πυρκαγιές σε κινητήρες οχημάτων των Hyundai και ΚΙΑ

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Επεκτείνεται η έρευνα για τις πυρκαγιές σε κινητήρες οχημάτων των Hyundai και ΚΙΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την περαιτέρω διεύρυνση της έρευνας σχετικά με τα αίτια που προκαλούν πυρκαγιά σε κινητήρες οχημάτων των Hyundai και ΚΙΑ ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) γνωστοποίησε πως ξεκίνησε την «μηχανική ανάλυση» περίπου τριών εκατ. οχημάτων δύο εταιρειών, με στόχο να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ανακλήσεων που ξεκίνησαν οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παράλληλα, η NHTSA ανέφερε πως έχουν τεθεί σε γνώση της τουλάχιστον 161 περιστατικά πυρκαγιών που φαίνεται να συνδέονται με τους κινητήρες των οχημάτων.

Σημειώνεται πως η αμερικανική υπηρεσία είχε ξεκινήσει ήδη από το 2019 μία έρευνα σχετικά με πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε μοντέλα της ΚΙΑ (Optima, Soul και Sorento) και της Hyundai (Sonata και Santa Fe) χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια σύγκρουση.

Από την πλευρά τους, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανέφεραν πως συνεχίζουν να συνεργάζονται πλήρως με την NHTSA όσον αφορά την διερεύνηση των παραπάνω περιστατικών, ενώ το Reuters σημειώνει πως η έναρξη «μηχανική ανάλυση» ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανάκληση των επίμαχων μοντέλων.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως το 2020, οι δύο νοτιοκορεατικές εταιρείες υποχρεώθηκαν να καταβάλουν το ποσό - ρεκόρ των 210 εκατ. δολαρίων ως αστική ποινή, αφού οι ρυθμιστικές αρχές στο πόρισμά τους ανέφεραν ότι απέτυχαν να ανακαλέσουν έγκαιρα περίπου 1,6 εκατ. οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.