«Κλείδωσε» το συμβόλαιο για τον τεχνικό σύμβουλο της Αττικό Μετρό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κλείδωσε» το συμβόλαιο για τον τεχνικό σύμβουλο της Αττικό Μετρό
Στην κοινοπραξία συμβούλων Hill International – NAMA – CONCEPT με προσφορά 19 εκατ. ευρώ το έργο υποστήριξης της Αττικό Μετρό για τα projects στην Αττική.

Στην κοινοπραξία τεχνικών συμβούλων που απαρτίζεται από τους φορείς Hill International N.V. – NAMA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε. – CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «κλειδώνει» επισήμως το μεγάλο συμβόλαιο της Αττικό Μετρό, αρχικού ύψους 44 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 35,48 εκατ. ευρώ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό προ ημερών αποφάσισε ομόφωνα την κατακύρωση του διαγωνισμού και την ανάθεση της σύμβασης «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ», σύμφωνα με το σχετικό Πρακτικό Αξιολόγησης της Επιτροπής Διαγωνισμού, στην Ένωση Οικονομικών Φορέων «HilI International N.V. – NAMA ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε. – CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με συνολικό τίμημα 18.922.100 ευρώ, μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και διάρκεια εξήντα (60) μήνες, υπό τον όρο έγκρισης της νομιμότητας της οικείας Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο (Ε.Σ.). Εφόσον δεν προκύψουν ανατροπές και προσφυγές, η σύμβαση θα πρέπει να περάσει από το Ε.Σ. και μετά να υπογραφεί ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και την κοινοπραξία.

Ο τεχνικός σύμβουλος καλείται να καλύψει τις ανάγκες της Αττικό Μετρό προκειμένου να την βοηθήσει στην υλοποίηση των έργων «Γραμμή 4 – τμήμα Α΄: Άλσος Βεΐκου – Γουδή», «Επέκταση της γραμμής 3, τμήμα Χαϊδάρι – Πειραιάς», καθώς και των λοιπών έργων του μετρό και του τραμ στην Αττική, καθώς και στην υλοποίηση όλων των δραστηριοτήτων που απαρτίζουν το τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό Α.Ε. και εμπεριέχονται στις αρμοδιότητές της. Μεταξύ αυτών, η συμμετοχή και υποστήριξη σε κάθε δραστηριότητα, η παροχή τεχνικών λύσεων, θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης των έργων κ.α.

Στον διαγωνισμό είχαν υποβάλει προσφορές και η κοινοπραξία ΣΑΛΦΩ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ Α.Ε.- ΕGIS RAILWAY Anonyme (limited), το σχήμα AECOM LIMITED, ARTELIA SAS και η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ INDRA SISTEMAS S.E.- SENER INGENIERA SISTEMAS S.E.- ADT ΩΜΕΓΑ ΑΤΕ.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ΕΣΠΑ 2014-2020, από πόρους του ΕΣΠΑ 2021-2027 και από το ΠΔΕ. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 60 μήνες από την υπογραφή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider