Πώς ο «θάνατος» του Mr Big από το Sex and the City «βύθισε» τη μετοχή της Peloton

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ο «θάνατος» του Mr Big από το Sex and the City «βύθισε» τη μετοχή της Peloton
Ισχυρές απώλειες που ενδοσυνεδριακά άγγιξαν ακόμα και το 10% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας στατικών ποδηλάτων και αθλητικού εξοπλισμού Peloton στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Ισχυρές απώλειες που ενδοσυνεδριακά άγγιξαν ακόμα και το 10% σημειώνει η μετοχή της εταιρείας στατικών ποδηλάτων και αθλητικού εξοπλισμού Peloton στην σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης δεν έχει να κάνει με κάποια αρνητική είδηση σχετικά με την κερδοφορία και τις προοπτικές της εταιρείας αλλά με την πλοκή μίας εκ των πιο δημοφιλών σειρών στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης: του Sex and the City, το οποίο προβάλλεται από το δίκτυο HBO.

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη, όταν ένας εκ των βασικών χαρακτήρων της σειράς, του «Mr Big», άφησε την τελευταία του πνοή (στα πλαίσια της σειράς) την στιγμή που η κάμερα τον απεικόνιζε να αθλείται εντατικά με ένα από τα στατικά ποδήλατα της Peloton.

Η σκηνή δεν σόκαρε μόνο τους τηλεθεατές: ο απόηχός της έφτασε στη Γουόλ Στριτ, όπου η μετοχή της Peloton έπεφτε κατά 10% πριν από το άνοιγμα της αγοράς. Γύρω στις 19.00, η μετοχή έπεφτε κατά 5,37%, στα 38,62 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2020.

Ο όμιλος αντέδρασε, μεταφέροντας στην εφημερίδα Los Angeles Times, την άποψη της Δρα Σούζαν Στάινμπαουμ, που είναι γνωστή καρδιολόγος και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της Peloton. «Πολλοί θα χαρακτήριζαν άμετρο τον τρόπο ζωής του Μίστερ Μπιγκ, με κοκτέιλ, πούρα, μπριζόλες. Διέτρεχε σοβαρό κίνδυνο επειδή είχε υποστεί μια πρώτη καρδιακή προσβολή στον κύκλο 6», σχολίασε με σοβαρότητα η γιατρός.

«Αυτός ο τρόπος ζωής και ίσως κάποιο οικογενειακό ιστορικό, που συχνά αποτελεί σημαντικό παράγοντα, είναι οι αιτίες του θανάτου» του φανταστικού ήρωα, συνέχισε, και όχι το γεγονός ότι γυμναζόταν. «Το να κάνει ποδήλατο στο Peloton ίσως μάλιστα να τον βοήθησε να καθυστερήσει αυτό το καρδιακό επεισόδιο», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider