Γκάφα ολκής από την Μπαρτσελόνα: Κινδυνεύει να «μπει μέσα» κατά 20 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκάφα ολκής από την Μπαρτσελόνα: Κινδυνεύει να «μπει μέσα» κατά 20 εκατ. ευρώ
Σε μία γκάφα άνευ προηγουμένου υπέπεσαν οι διοικούντες του ισπανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, με την Μπαρτσελόνα να κινδυνεύει πλέον με οικονομική ζημιά της τάξης των 20 εκατ. ευρώ.

Σε μία γκάφα άνευ προηγουμένου υπέπεσαν οι διοικούντες του ισπανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου, με την https://www.insider.gr/tags/mpartselonahttps://www.insider.gr/tags/mpartselona να κινδυνεύει πλέον με οικονομική ζημιά της τάξης των 20,2 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, του UEFA Champions League.

Όπως αναφέρουν εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ποδοσφαιρικού τμήματος ενόψει της σεζόν 2021-2022, όταν η διοίκηση της ομάδας προϋπολόγισε τα έσοδα που θα λάμβανε σε περίπτωση πρόκρισης στην φάση των «8» (προημιτελικά).

Ωστόσο, οι εμφανίσεις της ομάδας δεν ήταν αντάξιες των προσδοκιών της διοίκησης με αποτέλεσμα η πέντε φορές κάτοχος της διοργάνωσης να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός συνέχειας από την φάση των Ομίλων, γεγονός που θα μειώσει τα προσδοκώμενα έσοδα, καθιστώντας ταυτόχρονα σχεδόν απαγορευτική την ενίσχυση σε έμψυχο υλικό κατά την προσεχή μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς η ύπαρξη του Financial Fair Play από πλευράς UEFA δεν επιτρέπει «ενέσεις ρευστότητας» σε περίπτωση που τα κεφάλαια δεν έχουν προέλθει από τις δραστηριότητες του συλλόγου (μεταγραφές, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα).

Όπως τονίζει η ισπανική Marca, μόνος τρόπος για να αποφύγει την παραπάνω οικονομική ζημιά, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη απώλεια του Αργεντίνου σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ενδεχομένως να αποτελέσει θρυαλλίδα περαιτέρω εξελίξεων στα διοικητικά δρώμενα, είναι η κατάκτηση της νίκης στην αυριανή αναμέτρηση με την πρωτοπόρο του ομίλου Μπάγερν Μονάχου στην Βαυαρία, που θα χαρίσει στην Μπαρτσελόνα την δεύτερη θέση και την πρόκριση στην φάση των 16 της διοργάνωσης, γεγονός που θα της επιτρέψει να σβήσει ένα μέρος της χασούρας και να ενισχύσει εν μέρει την κερδοφορία της.

Σε διαφορετική περίπτωση, το ισπανικό κλαμπ θα πρέπει αν επικεντρωθεί στην κατάκτηση του Europa League, της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, κάτι που θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 14,9 εκατ. ευρώ και θα «χρυσώσει» το χάπι στους ήδη εξοργισμένους οπαδούς της ομάδας, που πνέουν τα μένεα εναντίον του ισχυρού άντρα του κλαμπ, Χουάν Λαπόρτα.

Σημειώνεται τέλος, πως παρά την δεινή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν, ο σύλλογος της Βαρκελώνης κατατάσσεται στην πρώτη θέση μεταξύ των ποδοσφαιρικών συλλόγων σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα έσοδά της την περασμένη σεζόν να ξεπερνούν τα 840,8 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική της αποτίμηση ανέρχεται στα 4,06 δισ. ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την τέταρτη πολυτιμότερη ομάδα σε όλα τα σπορ σε παγκόσμια κλίμακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NFTs: Νέο «χτύπημα» από τον θρύλο του αμερικανικού football, Τομ Μπρέιντι

AC Milan: Η «επιστροφή» στην Ευρώπη μείωσε τις ζημιές κατά 50%

Η έδρα των Λος Άντζελες Λέικερς μετονομάζεται από την Crypto.com, για 700 εκατ. δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider