Moderna: Έχασε έφεση για την πατέντα του εμβολίου - «Βουτιά» 7% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moderna: Έχασε έφεση για την πατέντα του εμβολίου - «Βουτιά» 7% για τη μετοχή
Ισχυρές απώλειες άνω του 7% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της φαρμακευτικής Moderna, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχασε την έφεση για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ισχυρές απώλειες άνω του 7% καταγράφει την Τετάρτη η μετοχή της φαρμακευτικής Moderna, καθώς η αμερικανική εταιρεία έχασε την έφεση για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Moderna έχασε την δικαστική διαμάχη με την Arbutus Biopharma (η μετοχή της οποίας εκτοξεύτηκε κατά 65% στο άκουσμα της είδησης) αναφορικά με την πατέντα του εμβολίου κατά της Covid-19, καθώς δικαστήριο των ΗΠΑ δεν έκανε δεκτή την έφεση της εταιρείας, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Συμβουλίου για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ σχετικά με δύο διπλώματα.

Όπως αναφέρει το Reuters, η παραπάνω δικαστική απόφαση θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τον χάρτη των εμβολίων κατά της Covid-19, καθώς πλέον δεν διασφαλίζεται πως ανταγωνίστριες εταιρείες δε θα μπορούσαν να προσφύγουν εναντίον της Moderna, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας «ευάλωτο» σε αγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider