Επιχειρήσεις | Ελλάδα
29-11-2021 | 15:25

BriQ Properties: Η πρώτη ΑΕΕΑΠ που μπαίνει στον δείκτη Athex ESG του Χ.Α.

Newsroom
Μοιράσου το
BriQ Properties: Η πρώτη ΑΕΕΑΠ που μπαίνει στον δείκτη Athex ESG του Χ.Α.
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η BriQ Properties γίνεται η πρώτη Α.Ε.Ε.Α.Π. που εισάγεται στον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών Athex ESG. Η εισαγωγή θα γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 17/12, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης.

Ο δείκτης Athex ESG περιλαμβάνει τις εισηγμένες με καλές πρακτικές και επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης. Η Εταιρεία αξιολογεί ως πολύ σημαντικό τον ρόλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην προσπάθεια των εισηγμένων να εναρμονιστούν με θέματα ESG. Τέτοιου είδους πρακτικές αποτελούν πλέον κριτήριο που επηρεάζει σημαντικά την απόφαση ένταξης μιας μετοχής στο χαρτοφυλάκιο διεθνών θεσμικών επενδυτών. 

Με αφορμή την ένταξη της BriQ Properties στον δείκτη Athex ESG, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, Άννα Αποστολίδου, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και παράλληλα εναρμονιζόμαστε με την διεθνή τάση των επενδυτών να κατευθύνονται στρατηγικά σε ESG assets».

Εκτός από τον δείκτη Athex ESG, η μετοχή της BriQ (ΜΠΡΙΚ) εισάγεται και στον δείκτη Υψηλής Μερισματικής Απόδοσης FTSE/Χ.Α. ενώ περιλαμβάνεται και στον δείκτη Mid Cap FTSE/X.A. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Briq Properties: Τι έχει φέρει η στροφή της ΑΕΕΑΠ στα logistics