Επιχειρήσεις | Διεθνή
26-11-2021 | 13:28

KKR και CVC εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την Telecom Italia

Newsroom
Μοιράσου το
KKR και CVC εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για την Telecom Italia
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ενδεχόμενο να συνεργαστούν για μια κοινή προσφορά για την Telecom Italia SpA, εξετάζουν τα ιδιωτικά επενδυτικά funds KKR & Co. and CVC Capital Partners, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος, που επικαλείται το Bloomberg. 

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διερευνητικές συζητήσεις για το ενδεχόμενο κοινής προσφοράς, σύμφωνα με άτομα, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.

Η KKR είναι μεταξύ των πιο ενεργών dealmakers παγκοσμίως από την έναρξη της πανδημίας. Τα club deals -- όπως ονομάζονται οι συμφωνίες όπου πολλές εταιρείες συνεργάζονται για μια εξαγορά -- γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Η CVC, από την πλευρά της, μελετά ήδη εδώ και αρκετούς μήνες πιθανή εξαγορά της Telecom Italia.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να συζητούν τα πλεονεκτήματα μιας συνεργασίας ενώ δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα προχωρήσουν τελικά σε κοινή προσφορά. 

Σε συζητήσεις με τη CVC ήταν επίσης και η Advent International, η οποία φέρεται τελικά να αποχώρησε εξαιτίας της πολυπλοκότητας της συναλλαγής. 

Υπενθυμίζεται πως η KKR έκανε αρχική προσφορά ύψους 50,5 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή για την Telecom Italia, αποτιμώντας την εταιρεία σε περίπου 10,8 δισ. ευρώ (12,1 δισ. δολάρια). 

Ωστόσο, η Vivendi SE, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telecom Italia, έχει ήδη χαρακτηρίσει την τρέχουσα προσφορά της KKR ως πολύ χαμηλή. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ράλι 27% για την Telecom Italia, μετά την πρόταση εξαγοράς από την KKR

Η αμερικανική KKR κατέθεσε πρόταση εξαγοράς της ιταλικής Telecom Italia