Ελλάδα
24-11-2021 | 10:41

AS Company: Αύξηση 4,6% στον τζίρο - Άνοδος 105,7% στα ​κέρδη προ φόρων γ' τριμήμου

Newsroom
Μοιράσου το
AS Company: Αύξηση 4,6% στον τζίρο - Άνοδος 105,7% στα ​κέρδη προ φόρων γ' τριμήμου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη της AS, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, με τον τζίρο του Ομίλου και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν άνοδο, +4,6% και +105,7% αντίστοιχα για το γ' τρίμηνο. 

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών γ' τριμήνου για τον Όμιλο «AS ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Η/Υ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΑΕ» ανήλθε σε 12,909 εκατ. ευρώ, έναντι 12,348 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +4,6%, σύμφωνα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. 

Το γ’ τρίμηνο του 2021 οι ενοποιημένες πωλήσεις σημείωσαν αύξηση +25,6% έναντι του περσινού τριμήνου (σε απόλυτα μεγέθη +1.114 εκατ. ευρώ) και το EBIDTA αύξηση +62,2% (σε απόλυτα μεγέθη 0,573 εκ. ευρώ) αποτέλεσμα της σταδιακής επανόδου της αγοράς στη κανονικότητα.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 2,671 εκατ. ευρώ έναντι 1,298 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου ήτοι αύξηση +105,7%, με τα χρηματοοικονομικά έσοδα να έχουν σημαντική συνεισφορά στη βελτίωση της συνολικής κερδοφορίας (+0,584 εκατ. ευρώ).

Οι ενοποιημένες πωλήσεις του εννεαμήνου σημείωσαν άνοδο + 4,6% (-6,9% το πρώτο εξάμηνο) και ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ ενώ το EBIDTA σημείωσε άνοδο + 35,3% ( +2,16% το πρώτο εξάμηνο) και ανήλθε σε 2,5 εκατ. ευρώ

Ειδικότερα τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Εταιρίας το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Εικόνα

Τα ταμιακά διαθέσιμα και οι επενδύσεις σε άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Εικόνα

Τραπεζικός δανεισμός δεν υφίσταται στο τέλος του εννεάμηνου 2021 για τον Όμιλο και την Εταιρία, γεγονός που πιστοποιεί την υγιή οικονομική κατάσταση. Τα συγκριτικά στοιχεία για το κεφάλαιο κίνησης (Απόθεμα και Απαιτήσεις από Πελάτες – Εμπορικές Υποχρεώσεις) διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:

Εικόνα

Το μικτό κέρδος των ενοποιημένων πωλήσεων διαμορφώθηκε στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το αντίστοιχο περσινό διάστημα παρά την σημαντική άνοδο του κόστους των μεταφορικών που αύξησε το κόστος αγοράς των εμπορευμάτων, το οποίο όμως αντισταθμίσθηκε από τη θετική επίδραση της συναλλαγματικής ισοτιμίας EUR/USD με δεδομένο ότι η εταιρία πραγματοποιεί πολύ σημαντικό μέρος των εισαγωγών της με προέλευση τη Κίνα οι οποίες τιμολογούνται σε δολάριο ΗΠΑ (USD).

H επίδραση της πανδημίας είχε αρνητική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2021 που ο Όμιλος παρουσίασε μείωση πωλήσεων – 6,9% . Όσο αφορά το Β’ εξάμηνο του 2021 οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας εκτιμάται ότι θα έχουν μικρή επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου, όμως η Διοίκηση διατηρεί επιφυλάξεις για τίς αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει ενδεχόμενη επιδείνωση είτε της ενεργειακής κρίσης είτε της πανδημίας.

Η Διοίκηση εκτιμά ότι δεν υφίσταται μέχρι τη λήξη της τρέχουσας χρήσης οποιαδήποτε αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα τόσο της Εταιρίας όσο και των λοιπών οντοτήτων που ανήκουν στον Όμιλο. Η Εταιρία διαθέτει ισχυρή ρευστότητα, διαθέσιμα τραπεζικά όρια χρηματοδότησης ενώ κίνδυνος επισφάλειας δεν υφίσταται μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.