Samsung: Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής τσιπ στο Τέξας συνολικού κόστους $17 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Samsung: Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής τσιπ στο Τέξας συνολικού κόστους $17 δισ.
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Samsung Electronics και της Πολιτείας του Τέξας για την κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής ημιαγωγών, με το σύνολο της επένδυσης του νοτιοκορεάτικου κολοσσού να αγγίζει τα 17 δισ. δολάρια.

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Samsung Electronics και της Πολιτείας του Τέξας για την κατασκευή μίας μονάδας παραγωγής ημιαγωγών, με το σύνολο της επένδυσης του νοτιοκορεάτικου κολοσσού να αγγίζει τα 17 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων, οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν ακόμα και σήμερα από τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος νωρίτερα σήμερα είχε αναφέρει πως το απόγευμα της Τρίτης θα προχωρήσει σε μία «σημαντική ανακοίνωση οικονομικού ενδιαφέροντος».

Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα μονάδα παραγωγής τσιπ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη Τέιλορ και ενδέχεται να δημιουργήσει ως και 1.800 νέες θέσεις εργασίας στην τοπική οικονομία, με τις αρχές της πόλης να προχωρούν στην παροχή σημαντικών κινήτρων προς την εταιρεία, μεταξύ των οποίων μείωση του φόρου ακινήτων έως και 92,5% για την πρώτη δεκαετία, ποσοστό που θα μειωθεί στο 90% για την επόμενη δεκαετία και στο 85% για τα ερχόμενα 10 έτη.

Παράλληλα, προβλέπεται περικοπή της φορολογίας της επένδυσης κατά 92,5% για τα 10 πρώτα χρόνια λειτουργίας αλλά και αναθεώρηση των παραπάνω στοιχείων σε περίπτωση αλλαγής των δεδομένων της επένδυσης.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Samsung από την πλευρά του τόνισε πως «προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση σχετικά με την τοποθεσία του νέου εργοστασίου», ενώ σημειώνεται πως και η πρωτεύουσα της Πολιτείας, Όστιν έχει εκδηλώσει την πρόθεση να φιλοξενήσει τη νέα παραγωγική μονάδα.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση της Samsung να κατασκευάσει μία νέα μονάδα παραγωγής, η λειτουργία της οποίας δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2024, έρχεται σε μία χρονική στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιέζει σημαντικά τους τεχνολογικούς κολοσσούς να επιταχύνουν τις επενδύσεις τους στον τομέα της παραγωγής τσιπ, εν μέσω μίας πρωτοφανούς ελλείψεις των εξαρτημάτων στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider