Sierra Space: Συγκέντρωσε κεφάλαια 1,4 δισ. για την κατασκευή νέου διαστημικού σταθμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sierra Space: Συγκέντρωσε κεφάλαια 1,4 δισ. για την κατασκευή νέου διαστημικού σταθμού
Στην συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 1,4 δισ. δολαρίων προχώρησε η Sierra Space, θυγατρική της Sierra Nevada Corporation, με στόχο την δημιουργία ενός νέου διαστημικού σταθμού αλλά και την κατασκευή ενός αεροσκάφους με δυνατότητα να φτάσει στο Διάστημα.

Στην συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 1,4 δισ. δολαρίων προχώρησε η Sierra Space, θυγατρική της Sierra Nevada Corporation, με στόχο την δημιουργία ενός νέου διαστημικού σταθμού αλλά και την κατασκευή ενός αεροσκάφους με δυνατότητα να φτάσει στο Διάστημα.

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CNBC, η συγκέντρωση κεφαλαίων από την Sierra Space οδήγησε την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 4,5 δισ. δολάρια, ενώ μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται οι General Atlantic, Coatue, Moore Strategic Ventures, BlackRock και AE Industrial Partners.

«Δημιουργούμε την επόμενη γενιά συστημάτων διαστημικών μεταφορών, που θα επιτρέψουν στο ανθρώπινο είδος να οικοδομήσει βιώσιμες υποδομές πέρα από την Γη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Sierra Space, Τομ Βάις, μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το CNBC, η Sierra Space είναι επικεντρωμένη σε δύο project, η υλοποίηση των οποίων είναι σε θέση να αλλάξει τα δεδομένα στον ανταγωνισμό των τεχνολογικών κολοσσών για την κατάκτηση του διαστήματος.

Το πρώτο αφορά στην δημιουργία του Orbital Reef, ενός νέου διαστημικού σταθμού που θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Blue Origon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος αλλά και των Boeing, Redwire Space and Genesis Engineering. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δημιουργία του σταθμού θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας δεκαετίας, ενώ θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει μέχρι και 10 άτομα την ίδια χρονική στιγμή.

Το δεύτερο project στο οποίο εργάζεται η Sierra Space έχει να κάνει με την δημιουργία του Dream Chaser, ενός νέου αεροσκάφους που θα μπορεί να ταξιδέψει πέρα από την γήινη ατμόσφαιρα και θα είναι σε θέση να μεταφέρει σε πρώτη φάση εμπορεύματα και αργότερα επιβάτες και πλήρωμα.

Photo: Sierra Space Corporation

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Blue Origin του Τζεφ Μπέζος σχεδιάζει τον πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider