Διεθνή
18-11-2021 | 15:36

JD.com: Zημιές στο γ' τρίμηνο παρά την αύξηση εσόδων κατά 25%

Newsroom
Μοιράσου το
JD.com: Zημιές στο γ' τρίμηνο παρά την αύξηση εσόδων κατά 25%
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σημαντική αύξηση των εσόδων της κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του 2021 η JD.com Inc., καθώς η αυξημένη ζήτηση για online αγορές έδωσε «ανάσα» στον κινεζικό κολοσσό του διαδικτυακού λιανεμπορίου που αγωνίζεται για να διαγράψει τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία.

Αναλυτικότερα, η JD.com ανακοίνωσε πως τα έσοδά της για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 34,27 δισ. δολάρια (218,7 δισ. γουάν).

Ωστόσο, παρά την σημαντική αύξηση των εσόδων, η JD.com ανέφερε για το γ' τρίμηνο, ζημιές ύψους 440 εκατ. δολαρίων (2,81 δισ. γουάν) έναντι κερδών 1,2 δισ. δολαρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

Οι πωλήσεις της εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 22,9%, ενώ η μετοχή της εταιρείας στην Wall Street ενισχύεται κατά 1%.

Σύμφωνα με το Reuters, η εντεινόμενη τάση των καταναλωτών για διαδικτυακές αγορές έχει ωφελήσει σημαντικά τις εταιρείες του κλάδου (όπως η JD.com και η Alibaba), που βλέπουν την ζήτηση να αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που οφείλεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι πωλήσεις της JD.com κατά την Singles Day («Ημέρα των Εργένηδων») που έλαβε χώρα στην Κίνα την Τετάρτη 11/11 διαμορφώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, με την εταιρεία να ανακοινώνει έσοδα που ανέρχονται στα 48,7 δισ. δολάρια (311 δισ. γουάν), ξεπερνώντας τις περσινές αντίστοιχες επιδόσεις της όταν οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί περίπου στα 45 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Singles Day: «Έσπασε» ταμεία η JD.com με πωλήσεις 48,7 δισ. δολαρίων

Alibaba: Κάτω των προσδοκιών τα κέρδη και τα έσοδα τριμήνου

MUST READ

Κίνα: H Singles Day έφερε ρεκόρ πωλήσεων για Alibaba και JD.com