Τράπεζες
18-11-2021 | 13:24

Alpha Bank: Η μόνη ελληνική Τράπεζα με σύσταση Outperform από την NBG Securities Research

Newsroom
Μοιράσου το
Alpha Bank: Η μόνη ελληνική Τράπεζα με σύσταση Outperform από την NBG Securities Research
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε νέα της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, η NBG Securities Research αναβαθμίζει τη σύστασή της για την Alpha Bank σε outperform, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 1,30 ευρώ.

Η αναβάθμιση της Alpha Bank, όπως επισημαίνoυν οι αναλυτές, βασίζεται στα αυξημένα περιθώρια ανόδου που προσφέρει η μετοχή της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NBG Securities Research, η Alpha Bank είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με σύσταση outperform, ενώ για τις υπόλοιπες τράπεζες η σύσταση είναι ουδέτερη (Neutral).

Οι αναθεωρήσεις στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών αντανακλούν τις τρέχουσες τάσεις στην αγορά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Με την μείωση των προβληματικών δανείων να ολοκληρώνεται μέσα στο α’ μισό του 2022, οι τράπεζες θα δουν σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας τους. Επιπλέον, αναμένεται σημαντική αύξηση των δανειακών χαρτοφυλακίων με θετικό αντίκτυπο στα έσοδα. Η δε πιθανή επιστροφή από το 2023 στην διανομή μερίσματος, θα προσελκύσει στις ελληνικές τράπεζες και επενδυτές που απείχαν για σειρά ετών.

Στα ευάλωτα σημεία, η χρηματιστηριακή σημειώνει την πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας που θα οδηγούσε σε δημιουργία επιπρόσθετων προβληματικών δανείων, τις πιθανές καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων που σχετίζονται με το πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0» καθώς και τη χαμηλότερη ποιότητα των κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, λόγω του υψηλού ποσοστού αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στους ισολογισμούς, όπου η Alpha Bank βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Alpha Bank "Best Private Bank in Greece" για 4η συνεχή χρονιά

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της Στρατηγικής Συμφωνίας Alpha Bank – NEXI

MUST READ

Alpha Bank: Στις 30 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα εννεαμήνου

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Project Skyline για τα ακίνητα