Τράπεζες
07-11-2021 | 18:46

Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Project Skyline για τα ακίνητα

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Alpha Bank: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους επενδυτές στο Project Skyline για τα ακίνητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Με πολύ ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό σχήμα συναλλαγής Skyline, στον χώρο της αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, που πρότεινε η Alpha Bank, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου η φάση των δεσμευτικών προσφορών, όπως είχε γράψει το insider.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσφορές κατέθεσε διψήφιος αριθμός επενδυτών, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στον σχεδιασμό της Διοίκησης της Alpha Bank αλλά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής αγοράς ακινήτων. 

Πηγές της Τράπεζας απέφευγαν κάθε σχετικό σχόλιο αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές, διαφυλάττοντας την ομαλή συνέχεια της διαγωνιστικής διαδικασίας.  Σημείωναν, ωστόσο, πως οι προσφορές αξιολογούνται και αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να υπάρξουν αποφάσεις για τους επιλεγέντες για την επόμενη φάση της συναλλαγής. 

Όπως, επισήμως, έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό, η συναλλαγή “Skyline” προβλέπει τη μετατροπή της Alpha Αστικά Ακίνητα (ΑΑΑ) σε επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων, με σκοπό την προσέλκυση στρατηγικού εταίρου (joint venture partner) για την αξιοποίηση επενδύσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων. Η δομή της συναλλαγής θα προσαρμοσθεί και με βάση τις προθέσεις και προτάσεις των επενδυτών σύμφωνα με τις προσφορές που κατέθεσαν. Η Alpha Bank προτίθεται να παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο του σχήματος, προκειμένου να ωφεληθεί από τις θετικές προοπτικές της αγοράς ακίνητης περιουσίας.

Το Skyline θα προικοδοτηθεί με χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας άνω των 500 εκατ. ευρώ, καθώς ο Όμιλος της Alpha Bank επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της αγοράς για την καλύτερη αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που διαθέτει. Στόχος είναι  περαιτέρω μεγέθυνση του σχήματος, κεφαλαιοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ του στρατηγικού επενδυτή και της Alpha Bank, για τη δημιουργία ηγέτιδας επενδυτικής εταιρείας στον χώρο της ακίνητης περιουσίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 50 ακίνητα υψηλής προβολής (prime assets), επιπλέον 320 ακίνητα υψηλής εμπορικής αξίας καθώς και χαρτοφυλάκιο 205 κατοικιών και διαμερισμάτων. 

Νωρίτερα, οι εργασίες παροχής υπηρεσιών της ΑΑΑ θα ενοποιηθούν με αυτές της Alpha Real Estate, δημιουργώντας μία νέα ισχυρή εταιρεία με σημαντική εμπειρία, η οποία και θα παρέχει υπηρεσίες για όλο τον κύκλο ζωής των ακινήτων (π.χ. εκτιμήσεις, advisory, διαχείριση κ.λπ.), τόσο προς το Skyline όσο και σε τρίτους μεγάλους πελάτες. 

Στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους πελάτες της, η Alpha Real Estate έχει επενδύσει σε συστήματα διαχείρισης ακινήτων και data analytics. Παράλληλα, έχει θέσει ήδη σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.propertynow.gr δίνοντας τη δυνατότητα, μέσω της μηχανής αναζήτησης, στους ενδιαφερόμενους να βρουν εύκολα και γρήγορα ακίνητα υψηλής ποιότητας, που πληρούν αυστηρά κριτήρια και πρότυπα και είναι απαλλαγμένα από κάθε νομική ή τεχνική εκκρεμότητα και σύντομα θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.