Royal Mail: 400 εκατ. λίρες θα διανείμει στους μετόχους μετά από ένα ισχυρό α' εξάμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Royal Mail: 400 εκατ. λίρες θα διανείμει στους μετόχους μετά από ένα ισχυρό α' εξάμηνο
Η εταιρεία, μια από τις παλαιότερες ταχυδρομικές εταιρείες στον κόσμο, μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Η βρετανική Royal Mail ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα διανείμει 400 εκατ. λίρες στους μετόχους, αφού η ταχυδρομική εταιρεία προέβλεψε υψηλότερα ετήσια κέρδη στις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από ένα ισχυρό α’ εξάμηνο.

Η εταιρεία, μια από τις παλαιότερες ταχυδρομικές εταιρείες στον κόσμο, μπόρεσε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, καθώς περισσότεροι άνθρωποι έκαναν αγορές μέσω Διαδικτύου, ενισχύοντας την επιχείρηση παράδοσης δεμάτων.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να βλάψει τα περιθώρια κέρδους της Royal Mail.

Η Royal Mail ανέφερε αύξηση στα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου στα 404 εκατ. λίρες για το εξάμηνο που έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και προέβλεψε κέρδη για το σύνολο του έτους για τις δραστηριότητές της στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου στα 500 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία είπε ότι θα προβεί σε επαναγορά μετοχών αξίας 200 εκατ. λιρών ξεκινώντας άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα 200 εκατ. λίρες θα καταβληθούν ως ειδικό μέρισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider