Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε μετοχές της Virgina Galactic, αξίας 300 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε μετοχές της Virgina Galactic, αξίας 300 εκατ. δολαρίων
Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μπράνσον έχει πουλήσει μετοχές του ομίλου αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον πούλησε επιπλέον μετοχές της Virgin Galactic αξίας 300 εκατ. δολαρίων, με στόχο την ενίσχυση των ταμείων της βρετανικής επιχείρησης τουρισμού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για ένα πακέτο 15,6 εκατ. μετοχών -περίπου το 6% επί του συνόλου των μετοχών της εταιρείας- με τον Μπράνσον να διατηρεί το 11,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Virgin Galactic.

Ο Μπράνσον παραμένει ο μέτοχος με το μεγαλύτερο ποσοστό στην εταιρεία, που ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. δολάρια, με την πώληση των 15,6 εκατ. μετοχών να αναμένει να στηρίξει τα υφιστάμενα και τα μελλοντικά σχέδια της Virgin Galactic.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μπράνσον έχει πουλήσει μετοχές του ομίλου αξίας άνω του 1 δισ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg το σύνολο της αξίας του Βρετανού υπολογίζεται σε 6 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως ο 71χρονος Μπράνσον ίδρυσε το 1970 τον όμιλο της Virgin που μέχρι σήμερα έχει επεκταθεί σε πάνω από 40 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η μετοχή της Virgin Galactic έχε χάσει άνω του 20% της αξίας της από την αρχή του 2021, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που έχουν στις αεροπορικές μετακινήσεις οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πρίγκιπας Ουίλιαμ σε Μπέζος, Μασκ, Μπράνσον: Επενδύστε στον πλανήτη, όχι στο διαστημικό τουρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider