Διεθνή
08-11-2021 | 15:30

Toshiba: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός για διαχωρισμό της εταιρείας σε τρία μέρη ως το 2023

Newsroom
Μοιράσου το
Toshiba: Επιταχύνεται ο σχεδιασμός για διαχωρισμό της εταιρείας σε τρία μέρη ως το 2023
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός του ιαπωνικού ομίλου επιχειρήσεων Toshiba για τον μετασχηματισμό της, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει τον διαχωρισμό της υπάρχουσας δομής σε τρία νέα εταιρικά σχήματα με χρονικό ορίζοντα ως το 2023.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα τρία νέα εταιρικά σχήματα θα είναι επικεντρωμένα στους τομείς των υποδομών, των συσκευών και των ημιαγωγών (τσιπ), σε μία προσπάθεια της Toshiba να ενισχύσει την παρουσία της στους επιμέρους κλάδους και να επιτρέψει την απόδοση μεγαλύτερων μερισμάτων στους μετόχους της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφαση μετασχηματισμού της Toshiba αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ιαπωνικού ομίλου να δημιουργήσει ανεξάρτητες εταιρείες, οι οποίες θα ενισχύσουν την κερδοφορία των μετόχων μέσω της ύπαρξης διαφορετικών πηγών εσόδων και πολλαπλών στρατηγικών ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το Reuters, το νέο πλάνο πρόκειται να αποτελέσει βασικό συστατικό της επικαιροποιημένης μεσοπρόθεσμης στρατηγικής, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toshiba: Επέστρεψε στην κερδοφορία στο α' τρίμηνο -Προχωρά η επανεξέταση στρατηγικής

Μερίδιο στην Toshiba απέκτησε το επενδυτικό fund Elliott Management