Novartis: Συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου έναντι της Covid-19 των Pfizer-BioNTech

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novartis: Συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου έναντι της Covid-19 των Pfizer-BioNTech
Η Novartis θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις άσηπτης παραγωγής που διαθέτει στo Technical Operations της στη Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία.

Στην υπογραφή μιας αρχικής συμφωνίας αξιοποίησης των παραγωγικών της εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε η Novartis, διευρύνοντας την υποστήριξη της διαδικασίας εμφιάλωσης και συσκευασίας του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech.

Η Novartis θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις άσηπτης παραγωγής που διαθέτει στo Technical Operations της στη Λιουμπλιάνα στη Σλοβενία, για να εμφιαλώσει τουλάχιστον 24 εκατ. δόσεις το 2022.

Βάσει των όρων της νέας αρχικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να πάρει την mRNA δραστική ουσία από την BioNTech, με σκοπό να την εισάγει σε φιαλίδια υπό άσηπτες συνθήκες και να την αποστείλει εκ νέου στην BioNTech προκειμένου να διατεθεί. Με την επιφύλαξη υπογραφής μιας τελικής συμφωνίας, η Novartis σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή από τις εγκαταστάσεις στο Stein σε εκείνες στη Λουμπλιάνα, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας το πρώτο εξάμηνο του 2022. Οι εγκαταστάσεις στη Λιουμπλιάνα περιλαμβάνουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης υπό άσηπτες συνθήκες για την παραγωγή και προμήθεια ευρέος φάσματος άσηπτων προϊόντων για τη Sandoz, θυγατρική της Novartis.

Αυτή η νέα συμφωνία έρχεται σε συνέχεια μιας πρώτης σύμβασης που υπεγράφη νωρίτερα φέτος. Η Novartis ξεκίνησε τον Ιούνιο τη διαδικασία εμφιάλωσης για λογαριασμό της BioNTech, στις εγκαταστάσεις της στο Stein της Ελβετίας, αφού οι εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και συσκευασίας έλαβαν την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Η Novartis εξακολουθεί να προσφέρει τις παγκοσμίου τάξης δυνατότητές της σε άλλες εταιρείες και να αναλαμβάνει δραστηριότητες παραγωγής χρησιμοποιώντας πληθώρα τεχνολογιών όπως η παραγωγή mRNA και άλλες και αναμένεται να προχωρήσει σε δημοσίευση περαιτέρω λεπτομερειών όταν συναφθούν οι πιο συγκεκριμένες συμφωνίες.

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 των Pfizer-BioNTech, βασίζεται στην αποκλειστική τεχνολογία mRNA της BioNTech και αναπτύχθηκε από κοινού από την BioNTech και τη Pfizer. Η BioNTech είναι κάτοχος της άδειας κυκλοφορίας στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και κάτοχος των αδειών κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση ή ισοδυνάμων αδειών στις ΗΠΑ (από κοινού με τη Pfizer) και άλλες χώρες. Προγραμματίζεται η υποβολή αιτήσεων για έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές στις χώρες όπου χορηγήθηκαν αρχικά οι άδειες κυκλοφορίας για επείγουσα χρήση ή οι ισοδύναμες άδειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΦ: Τον Δεκέμβριο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για το εμβόλιο COVID-19 των BioNTech/Pfizer σε παιδιά 5 - 11 ετών

Novartis: 20,7 δισ. δολάρια από την πώληση του μεριδίου της στην Roche

gazzetta
gazzetta reader insider insider