Παμψηφεί υπερψηφίστηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παμψηφεί υπερψηφίστηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie
Ο Γ. Σάμιος έκανε λόγο για ένα σχέδιο εξυγίανσης, επωφελές προς όλους τους εμπλεκόμενους.

Παμψηφεί υπερψηφίστηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie, ανοίγοντας μια νέα σελίδα για την εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης, επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας σε ποσοστό 100%.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ως βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, στις Γενικές Συνελεύσεις που είχαν προηγηθεί το περασμένο διάστημα είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης, προβάλλοντας εμπόδια ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας. Με απόφαση, ωστόσο, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διορίστηκε ως ειδική εντολοδόχος η δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Τσιατά.

Η ειδική εντολοδόχος σήμερα άσκησε το δικαίωμα παράστασης και ψήφου, εκπροσωπώντας μετόχους που εκπροσωπούν συνολικά το 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, επικυρώνοντας τη συμφωνία εξυγίανσης.

Η Γ.Σ. συνεδρίασε με την απαιτούμενη απαρτία, με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Folli Follie, Γ. Σάμιο να κάνει λόγο για ένα σχέδιο εξυγίανσης, επωφελές προς όλους τους εμπλεκόμενους, ήτοι τους 1.200 εργαζόμενους της εταιρείας, το Δημόσιο και τους πιστωτές της.

Ο κ. Σάμιος μίλησε για μια νέα βιώσιμη εταιρεία, που θα φέρει σε καλύτερη θέση τους μετόχους της, ενώ χαρακτήρισε αναληθείς τους ισχυρισμούς πως κατά τη συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προέκυψαν οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 10 εκατ. ευρώ που δεν είχαν συμπεριληφθεί στη συμφωνία εξυγίανσης.

Η συμφωνία εξυγίανσης διασφαλίζει τις οικογένειες των 1.200 εργαζομένων μας, τόνισε ο κ. Σάμιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Folli Follie: Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider