Ελλάδα
03-11-2021 | 14:55

ΒΕΑΤ: «Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα» - Ανοιχτή επιστολή στην Πολιτεία για περισσότερο βιώσιμες πόλεις

Newsroom
Μοιράσου το
ΒΕΑΤ: «Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα» - Ανοιχτή επιστολή στην Πολιτεία για περισσότερο βιώσιμες πόλεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε μια εβδομάδα που το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP26), η Γενική Διευθύντρια της BEAT στην Ελλάδα κα. Άσπα Τοπαλίδου απευθύνει ‘ανοιχτή επιστολή’ προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Μεταφορών, προκειμένου να επιταχυνθεί η προσπάθεια μετάβασης σε βιώσιμες αστικές μετακινήσεις.

Η επιστολή της BEAT καλεί για μεγαλύτερη ταχύτητα στις πολιτικές στήριξης των οδηγών, ώστε να κάνουν τη μετάβαση σε οχήματα μηδενικών ρύπων, για κίνητρα στις επιχειρήσεις ώστε να επιλέγουν πράσινες λύσεις και για ένα νέο ολιστικό θεσμικό πλαίσιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες και τη Μικροκινητικότητα ως ανάχωμα στην καθολική χρήση ΙΧ στους δρόμους. Στο κείμενο υπογραμμίζεται, πως η μείωση των ρύπων από τις οδικές μεταφορές είναι η γρήγορη νίκη που χρειάζονται οι πόλεις, σε μια περίοδο που η ρύπανση της ατμόσφαιρας επιδεινώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η μεγαλύτερη ψηφιακή εφαρμογή εύρεσης ταξί έχει δημοσιεύσει τη στρατηγική της και τα πρώτα κίνητρα προς τους οδηγούς με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στην Ελλάδα, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινώσει μια σειρά από ενέργειες και συνεργασίες, με στόχο η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει προσιτή και συμφέρουσα για τους επαγγελματίες οδηγούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μειώνοντας το κόστος απόκτησης και λειτουργίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

COP26: Τι αναμένεται να δούμε σήμερα στην ατζέντα της διάσκεψης για το κλίμα

Σκρέκας: «H κλιματική κρίση απειλεί την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά μας»

MUST READ

Flyway, το νέο πρότζεκτ του "Mr. Beat" - Ο Ν. Δρανδάκης μιλά στο insider.gr για το disrupt στην αγορά δεύτερης κατοικίας