Χίθροου: Αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση όμως οι απώλειες παραμένουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χίθροου: Αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση όμως οι απώλειες παραμένουν
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αεροδρομίου, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται με ηπιότερα μέτρα. 

Επιστροφή στην «κανονικότητα» βλέπει το αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο καταγράφοντας άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης το γ' τρίμηνο του έτους, για πρώτη φορά από το 2019, μετά την άρση των περιορισμών στα αεροπορικά ταξίδια.

Συγκεκριμένα, η ταξιδιωτική κίνηση έφτασε το 28% του προ-πανδημίας επιπέδου για το γ' τρίμηνο. Ωστόσο, έχουν καταγραφεί απώλειες ύψους 3,4 δισ. στερλίνων από την έναρξη της πανδημίας, οι οποίες υπογραμίζουν πως «μένει πολύς δρόμος» αναφέρει το αεροδρόμιο σε σχετική ανακοίνωση.

«Είμαστε στο όριο της ανάκαμψης που θα απελευθερώσει την περιορισμένη ζήτηση, θα δημιουργήσει νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα δει το εμπόριο της Βρετανίας να αναζωογονείται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO του αεροδρομίου John Holland-Kaye, ωστόσο πρόσθεσε πως η ταξιδιωτική κίνηση του αεροδρομίου εκτιμάται πως μπορεί να μην ανακάμψει πλήρως μέχρι το 2026.

Μέχρι στιγμής η ανάκαμψη των αεροπορικών πτήσεων έχει γίνει με εμπόδια, καθώς εμφανίζονται νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού και ορισμένα μέρη του κόσμου δεν ανοίγουν τα σύνορά του ή έχουν πολλούς περιορισμούς.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του αεροδρομίου, η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται με ηπιότερα μέτρα.

Το Χίθροου κατέγραψε 10,2 εκατ. επισκέπτες στο 9μηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι των 19 εκατ. επισκεπτών την ίδια περίοδο το 2020. Τα έσοδα είχαν πτώση κατά 27% στα 695 εκατ. στερλίνες, ενώ οι διορθωμένες απώλειες σημείωσαν άνοδο κατά 36% στα 1,07 δισ. στερλίνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Φρένο» από τις βρετανικές αρχές στις αυξήσεις χρεώσεων για τους επιβάτες του Χίθροου

gazzetta
gazzetta reader insider insider