Evergrande: «Ναυάγιο» στην πώληση θυγατρικής - Απώλειες άνω του 12% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: «Ναυάγιο» στην πώληση θυγατρικής - Απώλειες άνω του 12% για τη μετοχή
Η κινεζική εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τους δανειστές της για την παράταση αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων ενός ομολόγου 260 εκατ. ευρώ, του Jumbo Fortune Bond, για περίοδο άνω των 3 μηνών.

Νέες ανησυχίες για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Evergrande, με το χρέος των 300 δισ. δολαρίων, προκύπτουν έπειτα από την επίσημη ακύρωση της πώλησης θυγατρικής εταιρείας, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, που επιφέρει απώλειες άνω του 12% για τη μετοχή της Evergrande στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Αναλυτικά, η διοίκηση της Hopson Development Holdings ανακοίνωσε πως οι συζητήσεις που είχε για την εξαγορά της Evergrande Property Services ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, ενώ το ύψος του deal κυμαινόταν στα 2,58 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της Hopson έφτασε να ανεβαίνει έως και 5,1% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ενώ η μετοχή της Evergrande έκλεισε τη συνεδρίαση στον Hang Seng με απώλειες 12,5%, σύμφωνα με το CNBC.

Κερδίζει χρόνο

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως η διοίκηση της κινεζικής εταιρείας διαχείρισης ακινήτων ήρθε σε συμφωνία με τους δανειστές της για την παράταση αποπληρωμής τόκων και χρεολυσίων ενός ομολόγου 260 εκατ. ευρώ, του Jumbo Fortune Bond, για περίοδο άνω των 3 μηνών, δίνοντας μια «ανάσα» στη διοίκηση της Evergrande ώστε να ετοιμάζει νέα σχέδια για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ανέφερε το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο CEO της Evergrande, Ξία Χαιτσούν, είχε στο Χονγκ Κονγκ συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες και δανειστές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και ρευστοποίηση στοιχείων της επιχείρησης.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το Reuters προ ημερών η Evergrande βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση θυγατρικής της στη Σουηδία, με στόχο την άντληση έως και 1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία έχει ήδη λάβει περίοδο χάριτος 30 ημερών για την αποπληρωμή των χρεών της μετά από την αρχική αθέτηση πληρωμής τον Σεπτέμβριο. Από τότε έχει αθετήσει επιπλέον αποπληρωμή ομολόγων αξίας 193,3 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Αίτημα για επανέναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής της στις 21 Οκτωβρίου

«Παγώνει» η συμφωνία πώλησης θυγατρικής της Evergrande, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider