Η Evergrande σε συζητήσεις με τράπεζες και δανειστές για αναδιάρθρωση του χρέους της

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Evergrande σε συζητήσεις με τράπεζες και δανειστές για αναδιάρθρωση του χρέους της
Η κινεζική εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια της για να αποφύγει την αδυναμία πληρωμής των χρεών της, ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Ο CEO της Evergrande, Ξία Χαιτσούν, βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ για συζητήσεις με επενδυτικές τράπεζες και δανειστές της κινεζικής εταιρείας ακινήτων για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους και ρευστοποίηση στοιχείων της επιχειρήσεις που συνεχίζει την προσπάθεια της για να αποφύγει την αδυναμία πληρωμής των χρεών της, ύψους 300 δισ. δολαρίων.

Την είδηση γνωστοποίησε το Reuters, αναφέροντας πως ο Ξία έχει τις σχετικές επαφές εδώ και 2 μήνες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των επαφών του.

Λίγο αργότερα, πάλι το Reuters μετέφερε πως η Evergrande βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση θυγατρικής της στη Σουηδία, με στόχο την άντληση έως και 1 δισ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας χαρακτήρισε «μεμονωμένη» την περίπτωση της Evergrande, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ακινήτων στην χώρα είναι «σταθερές».

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Zou Lan, διευθυντής του τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας, οι κίνδυνοι που εκπορεύονται από την Evergrande είναι «ελεγχόμενοι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Στον «αέρα» η συμφωνία 1,7 δισ. για πώληση των γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider