Ελλάδα
19-10-2021 | 20:47

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

Newsroom
Μοιράσου το
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ως τελευταία πράξη στην καταστροφική απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης της εταιρίας για την ΑΜΚ χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τη σημερινή απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επιτίθεται στην κυβέρνηση, αναφέρoντας πως η τελευταία «φέρει ακέραια την ευθύνη για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής που ικανοποιεί μόνον τους traders και τα funds».

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

«Η σημερινή απόφαση της έκτακτης γενικής (και διαδικτυακής) συνέλευσης της ΔΕΗ είναι η τελευταία πράξη στην καταστροφική απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης της εταιρίας για την ΑΜΚ.

Μιας απόφασης που επιχειρεί να ακυρώσει το ρόλο μιας μεγάλης και στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης και ταυτόχρονα αφαιρεί από την επιχείρηση την ταυτότητα και τον εταιρικό της σκοπό. Δηλαδή την ύπαρξη και λειτουργία της υπέρ του Δημοσίου Συμφέροντος. 

Ταυτόχρονα, η σημερινή απόφαση θα πλήξει τους καταναλωτές. Αφενός γιατί το κράτος θα χάσει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σταθεροποιητικά στην αγορά ενέργειας και αφετέρου γιατί οι ιδιώτες πάροχοι δεν έχουν ευαισθησίες. Αντίθετα, έχουν συμβόλαια με «ψιλά γράμματα».  

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής επιλογής που ικανοποιεί μόνον τους traders και τα fund’s … 

Τα τεχνικά προβλήματα στη διαδικτυακή γενική συνέλευση της ΔΕΗ για την ΑΜΚ δεν είναι τα μόνα: Υπάρχουν ηθικά και νομικά ζητήματα!». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΓΕΝΟΠ: Να μη χαθεί το Δ της ΔΕΗ!

MUST READ

ΔΕΗ: «Πράσινο φως» της έκτακτης ΓΣ στην ΑΜΚ και την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ