Noront Resources: Δέχθηκε προσφορά 260 εκατ. δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Andrew Forrest

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Noront Resources: Δέχθηκε προσφορά 260 εκατ. δολαρίων από τον δισεκατομμυριούχο Andrew Forrest
Η εταιρεία Wyloo, τον έλεγχο της οποίας έχει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Andrew Forrest πρόσφερε 0,70 καναδικά δολάρια ανά μετοχή.

Η Noront Resources συμφώνησε να δεχθεί την «ανώτερη» πρόταση της Wyloo Metals, σε ένα deal που αξιολογεί την καναδική εταιρεία εξόρυξης νίκελ στα 321 εκατ. καναδικά δολάρια (260 εκατ. δολάρια ΗΠΑ), «κερδίζοντας» την εναλλακτική προσφορά της αντίπαλης BHP Group.

Η εταιρεία Wyloo, τον έλεγχο της οποίας έχει ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Andrew Forrest πρόσφερε 0,70 καναδικά δολάρια ανά μετοχή, με 27% premium στα 0,55 καναδικά δολάρια που πρόσφερε η BHP στην πρόταση της τον Ιούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και απομένουν πέντε εργασιακές ημέρες για την BHP να κάνει καλύτερη αντιπροσφορά. Αν δεν υπάρξει νέα προσφορά, τότε η συμφωνία μεταξύ Noront Resources και Wyloo Metals θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Με περιουσία που εκτιμάται στα 20,4 δισ. δολάρια, ο Forrest είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Αυστραλός στον κόσμο, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Forbes, που ανακοινώθηκε στον Απρίλιο.

Το νίκελ είναι ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπαταρίων για ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider