Επιχειρήσεις | Διεθνή
14-10-2021 | 09:55

SumUp: Η ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια των PayPal και Square κάνει εξαγορά $317 εκατ. για να επεκταθεί στις ΗΠΑ

Newsroom
Μοιράσου το
SumUp: Η ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια των PayPal και Square κάνει εξαγορά $317 εκατ. για να επεκταθεί στις ΗΠΑ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η SumUp, μια βρετανική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών, εξαγόρασε την startup του κλάδου μάρκετινγκ Fivestars, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στις ΗΠΑ και να ανταγωνιστεί γίγαντες όπως η PayPal και η Square.

Η εταιρεία εξαγοράζει την Fivestars αντί 317 εκατ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Η Fivestars με έδρα το Σαν Φρανσίσκο βοηθά τους εμπόρους να δημιουργήσουν προωθητικές ενέργειες και προγράμματα πιστότητας για τους πελάτες.

Ιδρυθείσα το 2021, η SumUp είναι γνωστή για τα μικρά της POS που επιτρέπουν στις μικρές επιχειρήσεις να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές. Η εταιρεία παρέχει και άλλα εργαλεία πληρωμών, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των εμπόρων να στήνουν τα δικά τους online καταστήματα. Η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 3 εκατομμύρια εμπόρους στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική.

Η SumUp ανταγωνίζεται την σουηδική iZettle, η οποία εξαγοράστηκε από την PayPal το 2018, καθώς και την Square του Jack Dorsey. Καθώς η startup καταστρώνει το σχέδιο εξάπλωσης στις ΗΠΑ, ο ανταγωνισμός με αυτούς τους μεγάλους «παίκτες» πρόκειται να ενταθεί. Αλλά η SumUp θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος για τη συνύπαρξη διαφορετικών εταιρειών. 

Πριν το deal με την SumUp, η Fivestars είχε αντλήσει κεφάλαια ύψους 115 εκατ. δολαρίων και είχε τη στήριξη επενδυτών όπως η Lightspeed Venture Partners και η Menlo Ventures, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Crunchbase.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.