H IKEA αυξάνει την παραγωγή της στην Τουρκία λόγω των εφοδιαστικών αλυσίδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H IKEA αυξάνει την παραγωγή της στην Τουρκία λόγω των εφοδιαστικών αλυσίδων
Στην αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας στις μονάδες που διατηρεί στην Τουρκία προσανατολίζεται η IKEA, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από τα προβλήματα που παρατηρούνται στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Στην αύξηση της παραγωγικής της δραστηριότητας στις μονάδες που διατηρεί στην Τουρκία προσανατολίζεται η IKEA, σε μία προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις από τα προβλήματα που παρατηρούνται στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο σουηδικός κολοσσός αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή προϊόντων στην γειτονική χώρα με στόχο να μειώσει τα κόστη αποστολής, όπως ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας για την Τουρκία.

«Λόγω των προβλημάτων αποστολής που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθούμε να έχουμε περισσότερη παραγωγή στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής Κερίμ Νισέλ, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις σχετικά με την αύξηση της παραγωγής στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το Reuters, τα προϊόντα που αναμένει να κατασκευάσει και στη συνέχεια να εξάγει από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων πολυθρόνων, βιβλιοθηκών, ντουλαπιών και ντουλαπιών κουζίνας, αποστέλλονται προς το παρόν χιλιάδες μίλια μακριά, στη Μέση Ανατολή ή τις ευρωπαϊκές αγορές.

«Όλοι είδαμε στην πανδημία ότι η διαφοροποίηση είναι τόσο σημαντική», ανέφερε ο Νίσελ, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «ίσως δεν είναι καλή στρατηγική να παράγεις προϊόντα σε μία χώρα και μετά να προσπαθείς να τα μεταφέρεις σε όλο τον κόσμο».

Σημειώνεται, τέλος, πως η IKEA διατηρεί συνολικά επτά καταστήματα στην γειτονική χώρα, με τις εξαγωγές από την Τουρκία να είναι τρεις φορές περισσότερες από τις εισαγωγές, ενώ η σουηδική εταιρεία παράγει μεταξύ άλλων υφάσματα, γυαλί, κεραμικά και μεταλλικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider