PwC: Πτώση των ετήσιων εσόδων στην Αμερική - Αιτία η μείωση των δαπανών πελατών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PwC: Πτώση των ετήσιων εσόδων στην Αμερική - Αιτία η μείωση των δαπανών πελατών
Τα έσοδα της PwC στην Αμερική παρέμειναν στάσιμα πέρυσι καθώς η ελεγκτική εταιρεία χτυπήθηκε από την μείωση δαπανών από πελάτες στην αρχή της πανδημίας.

Τα έσοδα της PwC στην Αμερική παρέμειναν στάσιμα πέρυσι καθώς η ελεγκτική εταιρεία χτυπήθηκε από την μείωση δαπανών από πελάτες στην αρχή της πανδημίας.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις του συμβουλευτικού group αυξήθηκαν κατά 4,9% στα 45,1 δισ. δολάρια τους 12 μήνες έως τις 30 Ιουνίου, αυξάνοντας μόνο λόγω της αναζωπύρωσης της εταιρικής δραστηριότητας καθώς οι οικονομίες άνοιξαν ξανά το τελευταίο τρίμηνο.

Ο Μπομπ Μόριτζ, παγκόσμιος πρόεδρος, δήλωσε ότι η επιχείρηση της PwC στην Αμερική, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά της, ήταν ιδιαίτερα επιρρεπής στη μείωση του κόστους από πελάτες επειδή βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εταιρικές επιλεκτικές δαπάνες.

Τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν εκείνα της αντίπαλης EY της PwC, η οποία ανέφερε επίσης βραδύτερη ανάπτυξη στην Αμερική από ό, τι οπουδήποτε αλλού. Οι πωλήσεις της PwC στην περιοχή αυξήθηκαν μόλις 0,1% στα 18,3 δισ. δολάρια, μια ασθενέστερη απόδοση από την EY, η οποία αύξησε τα έσοδα της κατά 2,8% κατά την ίδια περίοδο.

Η αδυναμία εξηγείται εν μέρει από τη μείωση κατά το ένα τρίτο του κόστους μεταφοράς, όπως τα επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία κανονικά θα χρεώνονταν πλήρως στους πελάτες.

Η PwC τα πήγε καλύτερα στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% σε σχεδόν 18 δισ. δολάρια. Στην Ασία και στον Ειρηνικό, όπου ο όμιλος σχεδιάζει να διπλασιάσει τις δραστηριότητές του μέσα σε πέντε χρόνια, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9,4% στα 8,9 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, τα στοιχεία της περιφερειακής ανάπτυξης ευνοήθηκαν από τις διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας, οι οποίες αυξήθηκαν 2% και 6,2%, αντίστοιχα, σε τοπικό νόμισμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν μόλις 2% όταν εξαλείφθηκαν οι νομισματικές κινήσεις.

Τα αποτελέσματα ακολουθούν μια ανακοίνωση από την PwC τον Ιούνιο, όταν δεσμεύτηκε να αυξήσει το εργατικό δυναμικό της κατά 100.000 άτομα και να επενδύσει 12 δισ. δολάρια στις επιχειρήσεις της σε διάστημα πέντε ετών. Αυτό το σχέδιο περιελάμβανε επίσης τη δημιουργία ινστιτούτων για την εκπαίδευση πελατών σε επιχειρηματική ηθική και στα πρότυπα ESG.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου νομικά απαιτείται να αποκαλύψει τα κέρδη της, η PwC ανέφερε αύξηση 2% στις πωλήσεις πέρυσι, και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 25% σε σχεδόν 1,2 δισ. λίρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider