Διεθνή
30-09-2021 | 08:56

Ιδρύτρια BioNTech: Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας για χρόνια, αλλά θα είναι διαχειρίσιμος

Newsroom
Μοιράσου το
Ιδρύτρια BioNTech: Ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας για χρόνια, αλλά θα είναι διαχειρίσιμος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η συνιδρύτρια και επικεφαλής ιατρικών υπηρεσιών της BioNTech, της γερμανικής εταιρείας η οποία ανέπτυξε εμβόλιο για τον κορονοϊό από κοινού με την Pfizer, είπε στο CNBC ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ζει με τον φόβο του ιού.

«Η covid θα γίνει διαχειρίσιμη. Ήδη άρχισε να γίνεται διαχειρίσιμη», δήλωσε η Δρ Ozlem Tureci. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «πρέπει να επιστρέψουμε σε μία καινούρια κανονικότητα, διότι ο ιός θα είναι μαζί μας για κάποια χρόνια».

Ερωτηθείσα για τις ανησυχίες γύρω από τις νέες μεταλλάξεις του ιού, είπε ότι η BioNTech «αξιολογεί συνεχώς τις μεταλλάξεις που εμφανίζονται και θα υπάρξουν κι άλλες».

«Για όλες αυτές τις μεταλλάξεις που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι και μόνο τα εμβόλια, που οδηγούν την αντίδραση του ανοσοποιητικού σε υψηλά επίπεδα, είναι κατάλληλα και προστατεύουν», είπε. «Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε διότι μπορεί να εμφανιστούν μεταλλάξεις για τις οποίες δεν θα ισχύει αυτό. Δοκιμάζουμε πώς θα είμαστε σε ετοιμότητα ώστε να δράσουμε γρήγορα όταν χρειαστεί να προσαρμοστούμε σε μια μετάλλαξη... και αυτό σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές, ώστε να είναι και αυτές έτοιμες».

Η Tureci ίδρυσε την BioNTech το 2008 με τον σύζυγό της, CEO Ugur Sahin. Είπε ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να βρεθεί το μονοπάτι της εξόδου από την πανδημία, αλλά η ίδια μπορεί να φανταστεί οι μελλοντικές δόσεις να χορηγούνται κάθε 12 ή κάθε 18 μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.