Rolls Royce: Θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Rolls Royce: Θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα ως το 2030
Στην αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 στρέφεται η αυτοκινητοβιομηχανία Rolls Royce, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την στροφή στην ηλεκτροκίνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κορυφαίων εταιρειών του κλάδου όπως η Bentley και η Land Rover.

Στην αποκλειστική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030 στρέφεται η αυτοκινητοβιομηχανία Rolls Royce, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την στροφή στην ηλεκτροκίνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων κορυφαίων εταιρειών του κλάδου όπως η Bentley και η Land Rover.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Rolls Royce ανακοίνωσε ότι ξεκινά σύντομα τις δοκιμές για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Spectre, προκειμένου αυτό να κυκλοφορήσει στους δρόμους ως τα τέλη του 2023.

Όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Torsten Muller-Otvos, το νέο μοντέλο χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως τα «διαπιστευτήρια» της Rolls Royce προκειμένου να κάνει το πέρασμα αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση ως το 2030, με τον ίδιο να προσθέτει πως από αυτή την ημερομηνία ορόσημο και μετά η εταιρεία θα σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης.

Τέλος, στο δημοσίευμα του Reuters σημειώνεται πως η μητρική BMW δεν έχει θέσει ανάλογη ημερομηνία ορόσημο, ωστόσο έχει θέσει ως στόχο το 50% της παραγωγής να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Rolls Royce: Συμφωνία 2,6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για νέους κινητήρες βομβαρδιστικών

gazzetta
gazzetta reader insider insider