Μηχανική: Στις 12 Οκτωβρίου η Γ.Σ. για την ΑΜΚ των 30 εκατ. ευρώ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηχανική: Στις 12 Οκτωβρίου η Γ.Σ. για την ΑΜΚ των 30 εκατ. ευρώ
Πρόσκληση προς τους μετόχους για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα «ανάψει πράσινο φως» για το come back της κατασκευαστικής εταιρείας.

Για τις 12 Οκτωβρίου ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της κατασκευαστικής εταιρείας Μηχανική με βασικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που δρομολογεί η διοίκηση του γκρουπ, μέχρι του ποσού των 30.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων.

Προ ημερών «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα της εταιρείας η σχετικής πρόσκληση προς τους μετόχους (την 12η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 για τους κατόχους κοινών μετοχών και ώρα 17.00 για τους κατόχους προνομιούχων), οι οποίες θα διεξαχθούν από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της. Σε περίπτωση που χρειαστεί, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γ.Σ. στις 29/10/2021.

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων μόλις εβδομάδων η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ ανακοίνωσε ότι «επανερχόμενη στην αγορά των δημοσίων και ιδιωτικών έργων που υπηρετεί επί 47 συνεχόμενα έτη και τηρώντας την υπόσχεσή της προς τους μετόχους της, ανακοινώνει, το Δ.Σ. της εταιρείας έλαβε απόφαση για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, κατά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυσή της στους τομείς των νέων προς ανάληψη έργων ΣΔΙΤ, της ανάπτυξης ακινήτων στην Βουλγαρία και της κατασκευής Υδροηλεκτρικών Έργων».

Η σχεδιαζόμενη ΑΜΚ εκτός από την ενίσχυση των κεφαλαίων και της ρευστότητα ςτης εταιρείας, αναμένεται να σηματοδοτήσει και την είσοδο νέων μετόχων, ενδεχομένως και στρατηγικού επενδυτή, δίχως να αποκλείεται αυτός να έρθει και από το εξωτερικό, στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε αναδείξει το insider, η οικογένεια Εμφιετζόγλου φέρεται να επιθυμεί να διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό και έλεγχο της εταιρείας, εν όψει και της προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα, λόγω των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ.

Στο στόχαστρο της Μηχανικής θα βρεθεί η αξιοποίηση έκτασης στα περίχωρα της Σόφιας της Βουλγαρίας, όπου δρομολογείται η ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος. Επίσης στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η επανεκκίνηση του υδροηλεκτρικού έργου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στον ποταμό Άραχθο, που προβλέπει εγκατεστημένη ισχύ 93 MW.

Να σημειωθεί ότι η Μηχανική έχει χάσει το πτυχίο της, αν και κατέβαινε σε διαγωνισμός, κερδίζοντας και συμβάσεις (π.χ. η σιδηροδρομική γραμμή Ψαθόπυργου – Ρίου) σε κοινοπραξία με την ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture, ενώ έχει δώσει «παρών» και σε διαδικασίες όπου δεν απαιτούνταν κατοχή πτυχίου. Ωστόσο, φέρεται να έχει στις προθέσεις της την επανάκτηση του εργοληπτικού πτυχίου, όπως και της επιστροφής της στο Χρηματιστήριο (με νέες διαδικασίες;) σε βάθος χρόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider