H Prudential σχεδιάζει να αντλήσει έως και 2,4 δισ. δολάρια από την προσφορά μετοχών στο Χονγκ Κονγκ μετά την τιμολόγηση της μετοχής με μικρό discount σε σχέση με το τελευταίο της κλείσιμο στο Χονγκ Κονγκ.
Η ασφαλιστική με έδρα το Λονδίνο θα διαθέσει έως και 130,8 εκατομμύρια μετοχές αντί τιμής 143,80 δολ. Χονγκ Κονγκ έκαστη. Η Prudential σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μέρος των εσόδων για να αποπληρώσει χρέος, ενώ με τα υπόλοιπα θα συνεισφέρει στις επενδύσεις στην Ασία και την Αφρική, για τις οποίες ο CEO του ομίλου Mike Wells έχει πει ότι «η εταιρεία θα εστιάσει ολοκληρωτικά στις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες διαρθρωτικές ανάπτυξης».
Η τιμή της προσφοράς αντιπροσωπεύει discount 2,6% σε σχέση με το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.
Η πώληση μετοχών της Prudential είναι μία από τις μεγαλύτερες επιπλέον προσφορές μετοχών στο Χονγκ Κονγκ φέτος, δίνοντας ώθηση σε μια αγορά που επλήγη από τη ρυθμιστική καταστολή της Κίνας.