Από Δευτέρα οι απαντήσεις της efood

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Από Δευτέρα οι απαντήσεις της efood
Τα σωματεία έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή

Προσπάθειες να μετριάσει τον αντίκτυπο που είχε στην επιχείρηση η δημοσιοποίηση της μετατροπής των 115 συμβάσεων εξωτερικών συνεργατών σε «freelancer», κάνει η efood, μετά και την χθεσινή προειδοποιητική στάση εργασίας των σωματείων των εργαζομένων στον επισιτισμό και των διανομέων και την μοτοπορεία που την ακολούθησε.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σχετικά με την στρατηγική που θα ακολουθήσει την ερχόμενη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να «ξεδιαλύνει τα πράγματα». Ήδη μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών με ομάδες διανομέων και συνδικαλιστικά σωματεία ώστε να αποκλιμακωθεί η κατάσταση ενώ έχει δοθεί και η δυνατότητα στους 115 εργαζόμενους που έλαβαν την αρχική ειδοποίηση να ανανεώσουν την σύμβασή τους με τους ίδιους όρους.

Να θυμίσουμε ότι μετά και την χθεσινή μοτοπορεία τα σωματεία των εργαζομένων έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για την Παρασκευή.

Παρότι η αντίδραση του κοινού και των καταναλωτών που λειτούργησε κομβικά στην όλη υπόθεση, έχει καμφθεί - το hashtag #cancel_efood και ο διαδικτυακός ακτιβισμός που το ακολούθησε δεν βρίσκεται εδώ και ημέρες στα top trends των social media - οι παραγγελίες μέσω της πλατφόρμας παραμένουν μειωμένες αν και όχι στο βαθμό που ήταν όταν το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με επιχειρηματίες της εστίασης.

Να θυμίσουμε ότι πέραν των αντιδράσεων των διανομέων, η Οnline Delivery, μητρική της efood έρχεται αντιμέτωπη και με έντονο ανταγωνισμό αυτή την περίοδο αφού οι νέες πλατφόρμες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά διευρύνουν τα μερίδιά τους κι αποκτούν νέους χρήστες και συνεργάτες. Η πιο πρόσφατη εξ αυτών μάλιστα, η Rocket Delivery, με αφορμή το περιστατικό, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις 500 διανομέων με σύμβαση αορίστου χρόνου το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Efood: Μεγάλη κινητοποίηση στο κέντρο - Τετράωρη στάση εργασίας από την Ομοσπονδία Επισιτισμού

Τι λέει η ManpowerGroup Ελλάδας για efood και εργασιακές αλλαγές

Διαδικτυακός ακτιβισμός και η βουτιά στις «μετοχές» της efood

gazzetta
gazzetta reader insider insider