Pfizer: Λειτουργεί το εμβόλιο στις ηλικίες 5-11 ετών - Ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δομικές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Pfizer: Λειτουργεί το εμβόλιο στις ηλικίες 5-11 ετών - Ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δομικές
Οι Pfizer/BioNTech σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα στο αίτημα για χρήση του εμβολίου στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού για τις ηλικίες 5-11 ετών λειτουργεί και είναι αποτελεσματικό, ανακοίνωσαν οι 2 φαρμακευτικές εταιρείες μετά από την ολοκλήρωση του πρώτο μεγάλου γύρου κλινικών δοκιμών για το σκεύασμα στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, σε δείγμα 2.268 παιδιών, με δύο δόσεις εμβολίων με 10 μικρογραμμάρια δόσης (το 1/3 των εμβολίων που χορηγείται στους ενήλικούς), παρατηρήθηκαν επίπεδα ανοσίας όμοια με αυτά στην ηλικιακή ομάδα 16-25 ετών, με τις ίδιες παρενέργειες.

Οι Pfizer/BioNTech σκοπεύουν να προχωρήσουν άμεσα στο αίτημα για χρήση του εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 5-11 ετών στις ΗΠΑ αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η διοίκηση της Pfizer γνωστοποίησε πως σκοπεύει να καταθέσει το σχετικό αίτημα για χρήση του εμβολίου στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και λίγο αργότερα θα καταθέσει αίτημα για χρήση του σκευάσματος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και στην αντίστοιχη αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο στον νεότερο πληθυσμό, υπό την επιφύλαξη κανονιστικής άδειας, ειδικά καθώς παρακολουθούμε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα και την ουσιαστική απειλή που αποτελεί για τα παιδιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύσταση FDA: «Όχι» στη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου Covid από Pfizer / BioNTech στο σύνολο του πληθυσμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider