HP: Δέσμευση να επιταχυνθεί η Ψηφιακή Ισότητα για 150 εκατομμύρια άτομα έως το 2030

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
HP: Δέσμευση να επιταχυνθεί η Ψηφιακή Ισότητα για 150 εκατομμύρια άτομα έως το 2030
Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη δημοσίευση ορόσημο της 20ής ετήσιας Έκθεσης Βιωσιμότητας της HP, η οποία υπογραμμίζει την πρόοδο που σημειώνει η εταιρεία στους βασικούς πυλώνες της για την Κλιματική Δράση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ψηφιακή Ισότητα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα, η Hewlett Packard (HP) ανακοίνωσε πρόσφατα έναν φιλόδοξο στόχο για την επιτάχυνση της ψηφιακής ισότητας για 150 εκατομμύρια άτομα έως το 2030. Για να επιτύχει τον στόχο της, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη του HP PATH (Συνεργασία και Τεχνολογία για την Ανθρωπότητα), ενός καινοτόμου προγράμματος επιτάχυνσης που θα επενδύσει σε τοπικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες για την αντιμετώπιση προκλήσεων σε μη προνομιούχες κοινότητες σε όλο τον κόσμο με επίκεντρο την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη και τη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών.

Η ανακοίνωση συμπίπτει με τη δημοσίευση ορόσημο της 20ής ετήσιας Έκθεσης Βιωσιμότητας της HP, η οποία υπογραμμίζει την πρόοδο που σημειώνει η εταιρεία στους βασικούς πυλώνες της για την Κλιματική Δράση, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ψηφιακή Ισότητα. Ακολουθεί τις πρόσφατες ενέργειες που έχει αναλάβει η εταιρεία για επιτάχυνση της προόδου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους πιο περιεκτικούς στόχους δράσης για το κλίμα, καθώς και επιθετικά μέτρα για την προώθηση της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ένταξης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το οικοσύστημά της.

«Η στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα συμβάλλει στην ενίσχυση των κοινοτήτων μας, ενώ παράλληλα ενισχύει την καινοτομία και την ανάπτυξη σε ολόκληρη την επιχείρησή μας. Η δημιουργία τεχνολογίας που εμπνέει πρόοδο ήταν πάντα ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της HP και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με υπευθυνότητα για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει», δήλωσε ο Enrique Lores, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HP Inc.

«Καθώς η ψηφιακή τεχνολογία μεταμορφώνει κυριολεκτικά κάθε πτυχή της ζωής μας, εγκυμονείται ο κίνδυνος όλο και περισσότεροι άνθρωποι να μένουν πίσω. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί και η HP θα εργαστεί για να εξαλείψει το ψηφιακό χάσμα που εμποδίζει πάρα πολλούς να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, στις θέσεις εργασίας και στην υγειονομική περίθαλψη», πρόσθεσε ο Lores.

Επιτάχυνση της Ψηφιακής Ισότητας

Η πανδημία COVID-19 δεν δημιούργησε το ψηφιακό χάσμα, αλλά σίγουρα το έχει επιδεινώσει. Η ψηφιακή ανισότητα βρίσκεται στα ύψη και θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν συνεργαστούμε για την εύρεση λύσεων. Κατά τη διάρκεια του COVID-19, το ένα τρίτο των παιδιών σχολικής ηλικίας στον κόσμο, ή 463 εκατομμύρια μαθητές, δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε απομακρυσμένη μάθηση, σύμφωνα με τη UNICEF. Πέρα από την εκπαίδευση, το ψηφιακό χάσμα μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στη σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη και στις ανταγωνιστικές ευκαιρίες εργασίας καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεχίζει να επιταχύνεται. Υπάρχει επίσης ένα κόστος για την ψηφιακή ισότητα: οι ΗΠΑ μόνο χάνουν περισσότερα από 130 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα σε οικονομική δραστηριότητα όταν οι άνθρωποι δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τη Deloitte.

Η HP πιστεύει ότι η ψηφιακή ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα και έχει επενδύσει στο HP LIFE, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα πληροφορικής και επιχειρηματικών δεξιοτήτων που προσφέρει το HP Foundation και υποστηρίζει συνεργασίες με οργανισμούς όπως οι Girl Rising, MIT Solve and NABU για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης.

Με βάση αυτές τις προσπάθειες, η HP δεσμεύεται να αναπτύξει, να ξεκινήσει και να διαχειριστεί έναν επιταχυντή ψηφιακής ισότητας, ο οποίος επιδιώκει να υποστηρίξει την ψηφιακή ισότητα των μη προνομιούχων κοινοτήτων ενεργοποιώντας καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες για 150 εκατομμύρια άτομα έως το 2030.

Η HP πιστεύει ότι η επίτευξη της ψηφιακής ισότητας απαιτεί τέσσερα βασικά στοιχεία: υλικό (π.χ. φορητό υπολογιστή ή εκτυπωτή). συνδεσιμότητα (π.χ. πρόσβαση στο Διαδίκτυο) · ποιότητα, σχετικό περιεχόμενο (π.χ. εκπαιδευτικό υλικό) και ψηφιακή διδασκαλία, (π.χ. δεξιότητες χρήσης της τεχνολογίας). Το έργο της HP θα επικεντρωθεί σε τέσσερις συγκεκριμένες κοινότητες που είναι πιο πιθανό να βιώνουν το ψηφιακό χάσμα:

Γυναίκες και κορίτσια

  • Άτομα με αναπηρίες (συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων)
  • Κοινότητες που έχουν βιώσει ρατσισμό / περιθωριοποιημένων ομάδων
  • Εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες - για να αντιμετωπίσουν τους αντίστοιχους περιορισμούς και τις ευκαιρίες για ψηφιακή ένταξη

Το πρόγραμμα θα συμβάλει στην επίτευξη των Στόχων Βιωσιμότητας των Ηνωμένων Εθνών και θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών μέσω πόρων – πιο συγκεκριμένα, με την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και οικονομικών ευκαιριών.

Παρουσιάζοντας το HP PATH (Συνεργασία και Τεχνολογία για την Ανθρωπότητα)

Ο επιταχυντής Partnership and Technology for Humanity της HP θα ανοίξει το δρόμο για ψηφιακή ισότητα σε μη προνομιούχες κοινότητες σε όλο τον κόσμο, μέσω συνεργιών, δράσεων, καινοτομίας, συνεργασιών και άμεσης επικοινωνίας με τοπικούς ηγέτες.

Η αρχική φάση του PATH θα επικεντρωθεί σε οργάνωση συζητήσεων ώστε να δραστηριοποιηθούν και να ακουστούν κοινότητες από όλο τον κόσμο για την καλύτερη κατανόηση των βασικών ζητημάτων και των αναγκαίων πόρων και της απαραίτητης υποστήριξης που απαιτούνται για την αλλαγή. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει την καινοτομία προϊόντων της HP, τις συνεργασίες και την επιτάχυνση των λύσεων που θα έχουν αντίκτυπο. Μέρος αυτής της ναυαρχίδας, θα είναι επίσης η ενεργοποίηση από την HP ενός ταμείου που θα προσφέρει μαζικές, προσαρμοσμένες λύσεις. Η HP θα συνεχίσει να μετασχηματίζει την καινοτμομία της στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της ώστε να επιταχύνεται η ψηφιακή ισότητα ενώ εστιάζει στον στόχο της εταιρείας να οδηγήσει σε καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα για 100 εκατομμύρια άτομα έως το 2025.

Έκθεση Βιωσιμότητας 2020

Η Βιωσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας για την HP, συμβάλλοντας στο να γίνει η πιο βιώσιμη και δίκαιη εταιρεία στον κόσμο. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και της κοινωνίας, και αποτελεί έναν ολοένα και πιο σημαντικό οδηγό στις αποφάσεις των πελατών, βοηθώντας να κερδίσει πάνω από 1 δις. δολ. σε πωλήσεις το 2020 - για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η HP παρέμεινε σταθερή στη δέσμευσή της για υπευθυνότητα και διαφάνεια από τότε που η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων το 2001. Στην φετινή έκθεση, η HP περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε το 2020 καθώς και τις βελτιώσεις που απαιτούνται ακόμη.

Δράσεις για το Κλίμα:

Μειώθηκε το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα (4%), ελαττώθηκαν δραστικά οι εκπομπές GHG (33%) από τη χρήση των προϊόντων, αυξήθηκε η χρήση ανακυκλωμένου πλαστικού στο portfolio της (11%) και μειώθηκε η πλαστική συσκευασία μίας χρήσης (19%).

Πέτυχε 100% μηδενική αποψίλωση στο χαρτί HP και 99% στις χάρτινες συσκευασίες προϊόντων.

Κυκλοφόρησε το πιο βιώσιμο portfolio υπολογιστών στον κόσμο, την πιο ολοκληρωμένη προσφορά Managed Print Service με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη και περισσότερα από 50 προϊόντα κατασκευασμένα σε μεγάλο βαθμό από πλαστικό που συλλέγεται από τον ωκεανό, συμπεριλαμβανομένων των HP Elite, Pro, Z, Chromebook Enterprise και Pavilion – ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο για τελικούς καταναλωτές που περιλαμβάνει πλαστικό που συλλέγεται από τον ωκεανό.

Ανθρώπινα δικαιώματα:

Ίδρυσε μια ειδική ομάδα για τη φυλετική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη για να θέσει ολοκληρωμένους στόχους για την αντιμετώπιση του συστημικού ρατσισμού και της ανισότητας, φιλοξενώντας μια σειρά από συνελεύσεις για να διευρύνει το νέο τρόπο σκέψης, να ενθαρρύνει την κατανόηση, τη συνομιλία και την επιχειρηματολογία.

Πέρυσι, η HP δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τον αριθμό των έγχρωμων στελεχών στην εταιρεία έως το 2025 και προβλέπει πρόοδο, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κατά 50% των έγχρωμων στελεχών στη μέχρι σήμερα σύνθεσή της.

Σταθερή αύξηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις (32% το 2020, 31% το 2019 και 2018) και των γυναικών σε θέσεις παγκόσμιας εμβέλειας (57% το 2020, 55% το 2019 και 2018). Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πάνω από το 60% των νέων προσλήψεων στις ΗΠΑ προέρχονταν από ομάδες που δεν εκπροσωπούνται, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, εθνικοτήτων των ΗΠΑ, ατόμων με αναπηρίες και βετεράνων στρατιωτών.

Ψηφιακή Ισότητα / Αποκατάσταση από τον Covid-19:

Στήριξε πρωτοβουλίες για την υποστήριξη της υβριδικής μάθησης και την προώθηση της ψηφιακής ισότητας εν μέσω του κλεισίματος των σχολείων σε όλο τον κόσμο και πέτυχε το μισό του στόχου της εταιρείας να προσφέρει καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα για 100 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2025 - συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των εγγραφών στο HP LIFE κατά 210%.

Ανακούφισε και υποστήριξε όσους επλήγησαν από τον COVID-19, συμπεριλαμβάνοντας την κινητοποίηση του δικτύου της των 3D εκτυπωτών της για την ανάπτυξη και την παράδοση περισσότερων από 5 εκατομμυρίων σημαντικών προμηθειών σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, δωρίζοντας περισσότερα από 13 εκατ. δολάρια σε προϊόντα μέσω του κοινωφελούς προγράμματος δωρεών της HP και παρέχοντας 3 εκατ. δολάρια σε επιχορηγήσεις από το HP Foundation.

Αρχικό Πλαίσιο Ομολόγων Βιωσιμότητας

Αυτήν την εβδομάδα η HP ανακοίνωσε επίσης την κυκλοφορία του Πλαισίου Ομολόγων Βιωσιμότητας για να ενημερώσει και να καθοδηγήσει επενδύσεις σε έργα που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της και στην επίτευξη ενός βιωσιμότερου και δίκαιου μέλλοντος. Επιπλέον, ανακοίνωσε την έκδοση των πρώτων ομολόγων βιωσιμότητας αξίας 1 δις. δολαρίων. Ως μέρος της ελάφρυνσης χρέους 2 δις δολαρίων, αυτά τα ομόλογα έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν τη δυνατότητα στους επενδυτές να συμπράξουν με την HP για την αντιμετώπιση των σημαντικών οικονομικών, κοινωνικών και βιώσιμων θεμάτων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η HP αναγνωρίζει ότι για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του 2030 θα χρειαστεί υποστήριξη από υπαλλήλους, προμηθευτές και συνεργάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η HP κινητοποίησε ένα εκτενές δίκτυο για να επεκτείνει τη στρατηγική βιώσιμου αντίκτυπου, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της HP να ορίσουν τους δικούς τους Στόχους Βιωσιμότητας και δημιούργησε το HP Amplify Impact™, το πρώτο στο είδος του πρόγραμμα για συνεργάτες, το οποίο επιτρέπει στους συνεργάτες να επιτύχουν ουσιαστική αλλαγή στον κλάδο της πληροφορικής παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider