Harvard: Έβαλε τέλος στις επενδύσεις προς τις «Big Oil» και «καθαρίζει» από τα ορυκτά καύσιμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Harvard: Έβαλε τέλος στις επενδύσεις προς τις «Big Oil» και «καθαρίζει» από τα ορυκτά καύσιμα
Η απόφαση έρχεται από «την ανάγκη να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα άνθρακα από την οικονομία» δήλωσε ο Bacow σε ανοιχτή επιστολή προς σπουδαστές και κοινό. 

Το Harvard University, οι χορηγίες του οποίου φτάνουν τα 42 δισ. δολάρια και είναι οι μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο αμερικανικό πανεπιστήμιο, «κόβει» τις επενδύσεις του στα ορυκτά καύσιμα.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ινστιτούτου Lawrence Bacow ανακοίνωσε πως το Harvard δεν έχει καμία επένδυση σε εταιρείες που συνδέονται άμεσα με ορυκτά καύσιμα από τον Ιούνιο του 2021, με στόχο να μην έχει άμεσους δεσμούς με τις «Big Oil» στο μέλλον.

Η απόφαση έρχεται από «την ανάγκη να αφαιρέσουμε τα υπολείμματα άνθρακα από την οικονομία» δήλωσε ο Bacow σε ανοιχτή επιστολή προς σπουδαστές και κοινό, κάτι που δείχνει την «στροφή» της διοίκησης παρά τις αντιδράσεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν. Σύγκεκριμένα, ο Bacow και άλλοι πρόεδροι του Harvard είχαν εναντιωθεί στην «λήξη» των συγκεκριμένων επενδύσεων λέγοντας πως το επενδυτικό πακέτο του πανεπιστημίου δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για την προώθηση πολιτικών στόχων.

Πλέον, και οι έμμεσες επενδύσεις προς αντίστοιχες εταιρείες που συνδέονται με τα ορυκτά καύσιμα είναι μειωμένες και αποτελούν λιγότερο από 2% του συνόλου των χορηγιών, όπως αναφέρει η επιστολή.

Στο ίδιο μοτίβο και το Yale University έδωσε στη δημοσιότητα τη δική του λίστα με τις εταιρείες του κλάδου που δεν είναι πλέον υποψήφιες για επενδύσεις μέσα από το ταμείο χορηγιών του πανεπιστημίου, λόγω... ηθικών επενδυτικών αρχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider