EasyJet: «Όχι» στην πρόταση εξαγοράς της Wizz Air - Πτώση άνω του 10% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EasyJet: «Όχι» στην πρόταση εξαγοράς της Wizz Air - Πτώση άνω του 10% για τη μετοχή
Η κατέθεσε προσφορά για τη βρετανική αεροπορία. Τι αναφέρει η πλευρά του Στέλιου Χατζηωάννου για το ενδεχόμενο πώλησης.

Κατακόρυφες απώλειες σημειώνει μετοχή της easyJet στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά από την απόφαση της αεροπορικές εταιρείας να αρνηθεί την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η ανταγωνίστρια της, Wizz Air.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η προσφορά της Wizz Air εντάσσεται στο σχέδιο της ουγγρικής αεροπορικής για επέκταση στην αγορά των αερομεταφορών της Ευρώπης, καθώς ο κλάδος αναμένει την άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα, η διοίκηση της easyJet είχε ανακοινώσει πως απέρριψε την πρόταση, χωρίς να γνωστοποιεί την ενδιαφερόμενη πλευρά, αναφέροντας πως θα προχωρήσει στην άντληση 2 δισ. δολαρίων μέσω έκδοση μετοχών με discount. Η easyJet ανέφερε ότι η προκαταρκτική προσφορά ήταν υπό όρους, all-stock και είχε χαμηλή πριμοδότηση, με το Δ.Σ. της εταιρείας να προχωρά στην απόρριψη της πρότασης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η μετοχή της easyJet έγραφε απώλειες άνω του 10% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της easyJet έχει δεχθεί πυρά από τις επιλογές από τον ιδρυτή και μέτοχο της εταιρείας, Στέλιο Χατζηιωάννου, εξαιτίας των κινήσεων μέσα στην πανδημία του κορονοϊού και λόγω των αγορών νέων αεροσκαφών από την εταιρεία.

Ο Χατζηιωάννου θα ήταν πρόθυμος να εξετάζει πώληση του 25% που διατηρεί στην easyJet εάν η συναλλαγή ανερχόταν στο σύνολο της αξίας της αεροπορικές εταιρείας, ανέφερε στο Bloomberg πρόσωπο με γνώση των προθέσεων του επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η easyJet αντλεί 1,2 δισ. στερλίνες - Απορρίφθηκε πρόταση εξαγοράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider