Βρετανία: Με έσοδα 20,6 δισ. στερλίνες, η Amazon πληρώνει φόρους 492 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Με έσοδα 20,6 δισ. στερλίνες, η Amazon πληρώνει φόρους 492 εκατ.
H Amazon απασχολεί 55.000 υπαλλήλους στη Βρετανία, με 22.000 από αυτούς να προσλαμβάνονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου.

«Περήφανη» για τη συνεισφορά της στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου δηλώνει η Amazon, με την πολευθνιkή εταιρεία να καταβάλει φόρους 492 εκατ. στερλινών την ίδια στιγμή που τα έσοδα της «εκτοξεύτηκαν» άνω του 50%, στα 20,63 δισ. στερλίνες.

Όπως μετέδωσε το BBC, η Amazon και οι άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που πληρώνουν φόρους επί των εισοδημάτων και όχι επί των κερδών, εν μέσω αντιδράσεων εις βάρους τους για τη χαμηλή φορολογία που καταβάλουν.

Η διοίκηση της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πως «συνεχίζουμε να είμαστε ενθουσιασμένοι για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξη ταλέντων, καθώς και για να συνεισφέρουμε στη κοινότητα».

Σημειώνεται πως η Amazon απασχολεί 55.000 υπαλλήλους στη Βρετανία, με 22.000 από αυτούς να προσλαμβάνονται εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου, περίοδό όπου η βρετανική άνοδο κατέγραψε ραγδαία αύξηση της κερδοφορίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Ανοίγει νέες εγκαταστάσεις με 250 νέες θέσεις εργασίας - Αξίζει 21 εκατ. δολάρια

Amazon: Μπόνους 50 λιρών σε όσους εργαζόμενους φτάνουν έγκαιρα στην εργασία τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider