«Πράσινο φως» για τα βρώσιμα σκουλήκια στην ΕΕ για το τάισμα πουλερικών και γουρουνιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για τα βρώσιμα σκουλήκια στην ΕΕ για το τάισμα πουλερικών και γουρουνιών
Σκουλίκια αλεύρου
Ένα τέτοιο είδος είναι και τα mealworms, τα οποία γίνονται αλεύρι και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπισκότων, ζυμαρικών και ψωμιού και για ανθρώπινη κατανάλωση.

Πρωτεΐνη από σκουλήκια θα μπορούν να εντάξουν στην τροφή που δίνουν στα εκτρεφόμενα ζώα, όπως πουλερικά και γουρούνια, οι ευρωπαίοι εκτροφείς από αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση θα δώσει σημαντική ώθηση στην βιομηχανία εντόμων, η οποία αναδύεται ως μία πιο βιώσιμη εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης για τρόφιμα. Ένα τέτοιο είδος είναι και τα mealworms, τα οποία γίνονται αλεύρι και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπισκότων, ζυμαρικών και ψωμιού και για ανθρώπινη κατανάλωση. Θεωρούνται δε πλούσια σε πρωτεΐνες, λίπη και φυτικές ίνες.

Όπως αναφέρεται, ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει την προώθηση εναλλακτικών και φιλικότερων προς το περιβάλλον πηγών πρωτεΐνης. Ενώ, ακόμη 11 έντομα περιμένουν τον έλεγχο ασφαλείας της Κομισιόν.

Η βιομηχανία της αλιείας βασίζεται ήδη στην τροφή από έντομα, ενώ η αγορά για τροφή από έντομα είναι πιθανό να φτάσει τους 500.000 τόνους μέχρι το 2030, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Rabobank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εγκρίθηκε η πώληση βρώσιμων σκουληκιών αλεύρου στην ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider