Airbus: Συμφωνία «έκπληξη» με την Jet2 αξίας 4,9 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbus: Συμφωνία «έκπληξη» με την Jet2 αξίας 4,9 δισ. δολαρίων
Τα A321neo jets έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν σε διάστημα πέντε ετών, μέχρι το 2028 και η συμφωνία εκτιμάται στα 4,9 δισ. δολάρια.

Μία παραγγελία 36 αεροπλάνων εξασφάλισε η Airbus, «κλέβοντας» την βρετανική αεροπορική Jet2 από το πελατολόγιο της Boeing.

Τα A321neo jets έχει προγραμματιστεί να παραδοθούν σε διάστημα πέντε ετών, μέχρι το 2028 και η συμφωνία εκτιμάται στα 4,9 δισ. δολάρια, «προ σημαντικών εκπτώσεων» σύμφωνα με ανακοίνωση της Jet2. Επίσης αναφέρεται πως σε βάθος χρόνου, τα αεροσκάφη θα αυξηθούν σε 60 ανεβάζοντας την συνολική αξία της συμφωνίας στα 8,1 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μία σπάνια κίνηση από την Airbus η οποία κατοχύρωσε τη συμφωνία με την Jet2, παρά την πρότερη συνεργασία της με την αμερικανική Boeing, από την οποία και αγόρασε τα μοντέλα 737 στο παρελθόν. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες δεν συνηθίζουν να αλλάζουν προμηθευτές αεροσκαφών, εξαιτίας της πολυπλοκότητας και του κόστους που συνοδεύει μια τέτοια κίνηση, καθώς οι πιλότοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν εκ νέου, ενώ η συντήρηση θα γίνεται στόλους που ανήκουν σε δύο διαφορετικού είδους αεροσκάφη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider