Κίνα: Η SenseTime μπαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, παρά τους ελέγχους του Πεκίνου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Η SenseTime μπαίνει στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, παρά τους ελέγχους του Πεκίνου
Το α' εξάμηνο του 2021, η κινεζική εταιρεία AI ανακοίνωσε έσοδα 1,65 δισ. γουάν (255,4 εκατ. δολάρια), αυξημένα κατά 91,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.του 2020

Αρχική πρόταση προσφοράς (IPO) για εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κατέθεσε η κινεζική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) SenseTime, παρά τους αυξανόμενους ελέγχους που θέτει το Πεκίνο στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας.

Στην κατάθεση του αιτήματος για την IPO, η SenseTime δεν κάνει λόγο για το μέγεθος του deal. Σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ειδικεύεται στην πώληση προϊόντων για πλατφόρμες AI, μεταξύ των οποίων η αναγνώριση προσώπων και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Η SenseTime, που έχει την υποστήριξη εταιρειών όπως η Alibaba και η SoftBank, έχει εμπλακεί στο παρελθόν στον εμπορικό «πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Το 2019, ήταν στη λίστα των κυρώσεων που είχε ανακοινώσει η Ουάσινγκτον, με επιχειρήσεις στις οποίες περιοριζόταν η πρόσβαση σε ορισμένες τεχνολογίες που παράγονταν επί αμερικανικού εδάφους.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ΗΠΑ είχαν εντάξει την SenseTime μεταξύ των επιχειρήσεων που κατηγορούνταν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τεχνολογική κατασκοπεία.

Σημειώνεται πως η ανάπτυξη της SenseTime είναι αλματώδης, καθώς το α' εξάμηνο του 2021 ανακοίνωσε έσοδα 1,65 δισ. γουάν (255,4 εκατ. δολάρια), αυξημένα κατά 91,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider