Η Κίνα θέτει στο «στόχαστρο» τη χρήση των αλγορίθμων των τεχνολογικών εταιριών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα θέτει στο «στόχαστρο» τη χρήση των αλγορίθμων των τεχνολογικών εταιριών
Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αλγορίθμους που μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να τους υποβάλλουν για έγκριση ή να ρισκάρουν την παύση των υπηρεσιών τους και πρόστιμο 30.000 γουάν.

Ακόμα μεγαλύτερους ελέγχους για τον περιεχόμενο που διαθέτουν προς τους χρήστες του internet οι μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις προωθεί η κυβέρνηση της Κίνας.

Σύμφωνα με σχέδιο προτάσεων της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας της ασιατικής χώρας, που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση, προτείνεται πλαίσιο κανόνων για τη διαχείρισης των αλγορίθμων που χρησιμοποιούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες για το προσωποποιημένο και προτεινόμενο περιεχόμενο που προωθείται στους χρήστες.

Σύμφωνα με την πρόταση της κινεζικής ρυθμιστικής αρχής, οι εταιρείες θα πρέπει να γνωστοποιούν τις βασικές αρχές, τους στόχους και τους όρους λειτουργίας που θα έχουν οι αλγόριθμοι τους, όπως και πρόβλεψη για απενεργοποίηση των αλγορίθμων από τους χρήστες.

Ακόμα, οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αλγορίθμους που μπορεί να επηρεάσουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να τους υποβάλλουν για έγκριση ή να ρισκάρουν την παύση των υπηρεσιών τους και πρόστιμο 30.000 γουάν (4.630 δολάρια).

Η κίνηση του Πεκίνου έρχεται καθώς εντείνονται οι φωνές κατά των μέτρων που προωθεί η Κίνα για τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, όπως η Alibaba και η Tencent.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα προωθεί αυστηρότερους κανόνες στη διαδικτυακή αγορά - Πτώση για τις τεχνολογικές μετοχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider