Sawiris: Το 20% - 30% του χαρτοφυλακίου κάθε επενδυτή θα έπρεπε να είναι χρυσός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sawiris: Το 20% - 30% του χαρτοφυλακίου κάθε επενδυτή θα έπρεπε να είναι χρυσός
«Θέλω να πηγαίνω για ύπνο και να μην επηρεάζομαι από ένα crash στο χρηματιστήριο ή την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο χρυσός είναι μία καλή επένδυση σε μία περίοδο που που πλανήτης ανησυχεί για τον πληθωρισμό, σχολίασε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Naguib Sawiris μιλώντας στο CNBC.

Το πολύτιμο μέταλλο συχνά συστήνεται ως μέτρο προφύλαξης κατά της αύξησης τιμών και ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο που θα έπρεπε να αποτελεί το 5% με 10% του χαρτοφυλακίου ενός επενδυτή, όμως ο Sawiris τονίζει πως αυτό το ποσοστό θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερο.

«Εγώ θα έλεγα πως πρέπει να είναι γύρω στο 20% με 30%. Συνήθιζα να βρίσκομαι γύρω στο 50%» δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Orascom Investment Holding, ο οποίος τον προηγούμενο μήνα δημιούργησε ένα fund για την εξόρυξη χρυσού αξίας 1,4 δισ. δολαρίων.

Ο χρυσός ως ασπίδα ασφαλείας

Ο χρυσός μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα ενάντια στα ρίσκα της χρηματιστηριακής αγοράς, τόνισε ο Sawiris, ο οποίος πρόσθεσε πως οι τιμές των μετοχών βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα «εδώ και αρκετό καιρό» και «αναπόφευκτα» θα καταγράψουν πτώση κάποια στιγμή. Σε αυτό θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θέλω να πηγαίνω για ύπνο και να μην επηρεάζομαι από ένα crash στο χρηματιστήριο ή την πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά, αν και ο χρυσός δεν μένει ανεπηρέαστος από όλα τα χρηματιστηριακά συμβάντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider