United Airlines: Απαιτεί από τους 67.000 υπάλληλους της να εμβολιαστούν -Η πρώτη αεροπορική των ΗΠΑ που το κάνει

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
United Airlines: Απαιτεί από τους 67.000 υπάλληλους της να εμβολιαστούν -Η πρώτη αεροπορική των ΗΠΑ που το κάνει
Η United Airlines θα απαιτήσει από τους 67.000 υπάλληλους της να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό μέχρι τις 25 Οκτωβρίου αλλιώς κινδυνεύουν με απόλυση, στην πρώτη τέτοια κίνηση από μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που πιθανότατα θα εντείνει τις πιέσεις για τους ανταγωνιστές της.

Η United Airlines θα απαιτήσει από τους 67.000 υπάλληλους της να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό μέχρι τις 25 Οκτωβρίου αλλιώς κινδυνεύουν με απόλυση, στην πρώτη τέτοια κίνηση από μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που πιθανότατα θα εντείνει τις πιέσεις για τους ανταγωνιστές της.

Μέχρι στιγμής, οι αεροπορικές, συμπεριλαμβανομένης της United, ανθίσταντο στις εντολές εμβολιασμού όλων των εργαζομένων και αντ αυτού πρόσφεραν κίνητρα όπως έξτρα αμοιβή ή άδεια. Τον Μάιο η Delta Air Lines άρχισε να ζητά από τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Ακολούθησε η United στον Ιούνιο.

Η απαίτηση της United είναι μία από τις πιο αυστηρές εντολές εμβολιασμού από αμερικανική εταιρεία και περιλαμβάνει υπαλλήλους που έρχονται σε συχνή επαφή με πελάτες όπως οι αεροσυνοδοί και οι εργαζόμενοι στις πύλες.

Αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Facebook, ζητούν από τους εργαζόμενους να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί για να επιστρέψουν στο γραφείο. Άλλοι το απαιτούν αυτό μόνο για συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider