Διεθνή
05-08-2021 | 12:07

Robinhood: Συνεχίζει το ράλι η μετοχή - Στο +50% η τιμή της

Newsroom
Μοιράσου το
Robinhood: Συνεχίζει το ράλι η μετοχή - Στο +50% η τιμή της
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η Robinhood, η εφαρμογή συναλλαγών που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς retailers επενδυτές για να οδηγήσει το ράλι στις meme stocks στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά μιας meme stock και η ίδια.

Οι μετοχές της αυξήθηκαν κατά 50% και έκλεισαν στα 70,39 δολάρια την Τετάρτη, δίνοντάς της κεφαλαιοποίηση 58,9 δισ. δολαρίων. Η μεταβλητότητα  προκάλεσε πολλαπλές διακοπές των συναλλαγών στο Nasdaq, με την Robinhood νωρίτερα την ίδια μέρα να έχει φτάσει το 82%. Η άνοδος ήρθε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή της Robinhood με μια απογοητευτική IPO. 

Περισσότερες από 171 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια την Τετάρτη.

Οι συναλλαγές χωρίς προμήθειες της Robinhood προσέλκυσαν πλήθη επενδυτών λιανικής με χρόνο και χρήμα να διαθέσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Το Momentum αυξήθηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς ορισμένοι μεγάλοι επενδυτές αγόρασαν τη μετοχή, συμπεριλαμβανομένης της Κάθι Γουντ, η οποία διαχειρίζεται το επενδυτικό κεφάλαιο Ark Invest.

Από την IPO, το συναίσθημα των επενδυτών για τις μετοχές της Robinhood έχει ενισχυθεί σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το Reddit, σύμφωνα με το Breakout Point.

Οι retailers επενδυτές στο Reddit άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από τον στόχο της τιμής μετοχής των 60 δολαρίων - από 35,15 δολάρια την Παρασκευή - και υπήρξε «σημαντική επευφημία για την Κάθι», δήλωσε ο Ιβάν Τσόσοβιτς, ιδρυτής του Breakout Point.

«Ήταν μια πολύ μισητή IPO στον κόσμο του λιανικού εμπορίου, αλλά η Κάθι αγόρασε και μερικοί μικροεπενδυτές στο περιθώριο αποφάσισαν να το δοκιμάσουν», πρόσθεσε. «Τα υπόλοιπα είναι Fomo» ή «φόβος μήπως το χάσω».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Robinhood: «Εκτόξευση» 25% στην μετοχή της πάνω από την τιμή της IPO

Robinhood: Απώλειες 10% στο ντεμπούτο της στον Nasdaq

Robinhood: Αποτιμάται στα 32 δισ. δολάρια μετά την IPO